300 на „Протекция” за 10-тата годишнина на Младежката театрална трупа

Ученическият театрален състав изигра „Протекция” на Бранислав Нушич за финал на Златаровите празници в СОУ „Проф.д-р Асен Златаров” Първомай, като с това отбеляза и 10-тата година от създаването си. Ученици, учители и гости се насладиха на забавната история, поставена от режисьора Спас Янков. Той представя своето съвременно виждане, съобразено със сегашната обстановка не само в България, но и в града. Вмъква музикални изпълнения, костюми и декори от днешно време, както и местен диалект. Точното му попадение се потвърди от еуфорията и след представлението, когато зрители изявиха желание да го гледат повторно. Интересът към постановката наложи прибавянето на още 50 стола в 250-местната актова зала.

Успехът се дължеше на хъса на актьорите и динамиката на сценичното действие. Зрителите оцениха високо играта на Петко Шикеров, Красимир Атанасов, Енчо Генов, Деметра Хайгърова, Аделина Конгалова, Нина Запрянова, Тодор Честеменов, Стефан Димитров.

Спектакълът бе предшестван от презентация за историята на театралните състави в училището. А във фотоизложба бяха запечатани моменти от най-известните изяви на Младежката театрална трупа през последните 10 години: „Женско царство”, „Доктор”, „Госпожа министершата”...

Мария Бонева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини