Google отваря файлове на Photoshop и още 11 популярни формата

Услугата Google Docs  вече може да отваря за преглед 12 нови файлови формати. Сред тях са .XLS, PSD на Excel и Photoshop, и други популярни формати, съобщава официалният блог на услугата.

Потребителите на Google Docs и на Gmail ще могат да отварят тези файлове в прозореца на браузъра, без да имат инсталиран съответния софтуер на компютъра си, напр.  Microsoft Office или Adobe Photoshop.

Google Docs вече може да показва и .PPTX (PowerPoint 2007 и 2010), DXF на AutoCad, .AI на Adobe Illustrator, файловете на Apple .PAGES и др.

По отношение на редактирането, Google Docs дава такава възможност за документи -например .DOC (Microsot Word), или .ODT (OpenOffice.org). Потребителите могат да качват файловете си в облака и да пращат линкове към тях на други хора. Качените документи са достъпни за редактиране, при това един документ може да се редактира от няколко потребители.

Няма дума, придобивката е голяма, а безплатното пространство, което всеки регистриран ползва е около 1 GB, и непрекъснато се увеличава, според Google.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини