Електронни учебници в училищата от септември

От септември електронни учебници ще бъдат предоставени безплатно на учителите, които работят с изданията на „Просвета". Засега става дума за преподавателите на учениците от V и VІ клас, като догодина се очаква да има и електронните ръководства за 7-и клас и постепенно развитието на новата технология ще покрие целия гимназиален етап. Учениците все още няма да ползват дисковете вкъщи.

Става дума за електронни варианти на хартиените учебници.

"Идеята е да разчупим часа. Учителят ще прожектира учебника на дъската, освен това ще има аудио и видео. За в бъдеще планираме да изготвим такива учебници и за учениците. Трудно се управляват децата във възрастта V и VІ клас. Учителите са достатъчно подготвени да работят с тях, защото е лесно. Всеки ще се справи с тях и преподавателите не трябва да са информацити", коментира Милена Константинова, ръководител на проекта, предаде КРОСС.

Около 60 процента от училищата в страната работят с издателство "Просвета". Това означава, че всички те ще получат такива учебници.

"Визуализацията се хареса много на учителите, защото е много мощна в този учебник. В проекта участват и специалисти, които се занимават с методика на обучението. Съдържанието на обучението ще бъде допълвано до септември. Обемът за работа е огромен и след това ще допълваме постоянно. Хубавото на тези учебници е, че може да се допълва съдържанието непрекъснато, но ние нямаме право да го сменяме, защото то е одобрено от министерството на образованието", допълни Константинова.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини