Дянков: Българите са готови за избори по интернет

Резултатите от електронното преброяване на населението показват, че българите са готови да гласуват по интернет и че електронното правителство на България може да стане реалност в нашата действителност. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в залата на музея "Възраждане и Учредително събрание", където бе даден официалният старт на втория етап от преброяването на населението и жилищния фонд-2011, предаде БТА.

Преброяването по интернет показа, че съществува национална кауза около която се обединиха всички и че с тази достойна кауза България може да стане отличник на Европа, коментира Дянков.

По неговите думи масовото включване на гражданите в електронното преброяване са спестили на бюджета между 3 и 4 млн. лв.

Припомняме, че общият брой на преброените лица по интернет е 3 100 023 души, което представлява 42 % от общото население на страната.

Най-много преброени са във възрастова група – 30-39 години, следвана от 40-49-годишните.

91 % от преброените живеят в градовете, а 9 % - в селата. По области най-голяма е активността в София – 68,7 %, следват Варна, Габрово, Русе, Перник и Бургас. Велико Търново е една от общините в страната, в които са се преброили над 50 % от хората. Сред останалите са София, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград, Божурище, Русе, Стара Загора, Добрич, Габрово.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини