Преброителите тръгват по домовете

От днес до края на февруари близо 55 хиляди преброители тръгват по домовете, за да ни броят по класическия начин.

В полунощ на 9 февруари приключи първият етап на преброяването на населението и жилищния фонд. НСИ очаква броят на преброените онлайн да надхвърли 3 милиона. Преброените по интернет до 16:30 ч. на 9 февруари наброяваха 2 731 984 души.

Преброителите ще ни търсят всеки ден от 8 до 20 часа. Днес те трябва да се представят в района, който ще обходят и да оставят бележки в кой ден и колко часа ще посетят блока или улицата, както и телефони за връзка.

В случай, че лицата отсъстват в посочения часови интервал, те могат да си уговорят на посочените телефони удобен час с анкетьорите, в който да бъдат преброени.

Анкетьорите ще посетят всички домове в страната, включително и на вече преброените по електронен път. Последните трябва само да предоставят уникалния номер, предоставен им след попълване на електронната анкетна карта. Той може да бъде залепен на външната врата, както да бъде предоставен и на домоуправителя.

Всеки преброител ще посети средно около 80 жилища и ще преброи около 250 души. Преброителите ще обхождат района на местоживеене, като идеята на НСИ е той да са познати на хората, които ще броят.

Самоличността на анкетьорите може да се проверява и на единния национален номер 0700 16 310.

Всеки, който откаже да бъде преброен, ще трябва да плати глоба от 120 лева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини