Бомба избухна на "Цариградско шосе". Вестник "Галерия": За нас е!

Взрив избухна в сградата на издателство "Милениум" на "Цариградско шосе" 17. По време на инцидента на мястото е бил охранител на сградата.

Първата версия, която бе лансирана е, че бомбата е била предназначена за вестник "Галерия", който се помещава заедно с издателство „Милениум” и вестник „Ретро”.

"Абсолютно категорична съм, че тази бомба е насочена срещу нас. Никой няма да атакува издателство, което се занимава с публикуване на книги и е в съседство с нас. През последната седмица нашият вестник е един от най-коментираните в страната заради т. нар. тайни разговори на властта, които извадихме. За това бяхме обвинени във всевъзможни неща. Разбира се, че не правителството ни е взривило, но определени хора от властта имат може би интерес това да се случи. Не казвам, че са го направили по поръчка на правителството, но в случая искат да ни сплашат. Нека не излиза, че искам да обвинявам личности. Ще кажа само, че вестникът е особено критичен към МВР и министър Цветанов. Ние имахме инциденти, наши репортери бяха задържани само защото искаха да снимат вилата на Цветанов", каза Кристина Патрашкова.

Главният редактор припомни, че точно на днешната дата преди една година в жилището му показно бе арестуван бившият служител на ДАНС Алексей Петров.

В редакцията на "Галерия" не са се държали някакви флашки с информацията, посочиПатрашкова. По думите й взривът е опит за сплашване.

Самоделното взривно устройство избухна рано тази сутрин на бул. "Цариградско шосе" 17 в столицата. Бомбата вероятно е самоделка и е била заложена на партера. До момента няма данни колко мощна е била тя.

Екип на СДВР прави оглед на мястото.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини