Ново двайсет: Ваньо Танов - къртица на Трактора

Ваньо Танов - къртицата на Алексей Петров?

„Изнесените от в. "Галерия" и Яне Янев записи са били правени с касетофон от Ваньо Танов, категорични са аудиоспециалисти, пише afera.bg, позовавайки се на вестник „Атака”. Те доказват по безспорен начин мнението на експертите. А именно - първо се чува как от телефона на Ваньо Танов се набира съответния номер. След установяване на връзката прави впечатление, че гласът на Танов е в пъти по-силен от гласа на събеседника му.”, пише в. Атака.

И продължава: „Във всички изнесени аудиозаписи се чува специфично кънтене, което се наблюдава само, когато телефонът е включен на високоговорител. Също така са уловени паразитни шумове като минаване на автомобили, плачене на малко бебе - все неща, които са уловени от диктофона на касетофона, който е много по-чувствителен от микрофона на телефонния апарат. Трима независими експерти твърдят, че джиесем апаратите са проектирани да улавят звукове в непосредствена близост, а не странични шумове. При запис, направен със СРС-та нямаше да има телефонно позвъняване, гласовете и на двамата събеседнищи щяха да звучат с еднаква сила, щяха да липсват кънтенето и паразитните звукове. "При джиесем телефонията съответният оператор винаги използва компресиране на звуковия поток. А всеки запознат знае, че при компресия отпадат много високите и много ниските тонове. Това категорично доказва, че плачещо в далечината бебе не би могло да се чуе при запис със СРС, но то е логично да се запише от чувствителния микрофон на диктофона".След като записите са били направени от Ваньо Танов, те са били манипулирани допълнително, твърдят още експертите. Според анализ на интонациите на гласовете ясно се улавят извършените манипулации. На места се говори равно, след това интонациите рязко падат по неестествен начин, наблюдава се неестествено наслагване на паразитни междуметия - хъмкане, ъкане, повторения на утвърдителни фрази и пр. "В Интернет има достатъчно безплатни програми, с които може да бъде сторено това, а какво остава за хора, които разполагат със скъп софтуер и разполагат с опит в провеждането на оперативни игри", твърдят експертите. Според източници на в. "Атака" в началото на мандата на този парламент Яне Янев е лобирал за Танов пред Борисов. Тогава Янето досаждал по три пъти на ден на премиера с искания за назначения на хора. Танов бил един от фаворитите му. Това обяснява защо сега Танова контраатакува със записи, които очевидно е правил сам. Така той предотвратява евентуални обвинения срещу себе си за участие в далавери на митницата. Налага се изводът, че Ваньо Танов е част от компроматната война на Алексей Петров, което сега се разиграва чрез ведомствения му вестник "Галерия" и ведомствената му партия РЗС, пише още вестник Атака.

Преплетката между Ваньо Танов и „екипа” на Трактора бе анализирана и от afera.bg обаче се пита в задачката – защо след като Танов играе задкулисно с Трактора, който стана шеф в сянка на ДАНС благодарение на „осветяването” му именно от Танов, продължава да бъде пазен от Бойко Борисов?

Вестник „Атака” не смее да отиде по-далеч, там, където е светлинката в тунела – защото Бойко Борисов дърпа конците на целия комплот, или поне е наясно с играта на огледалния си образ Алексей Петров. Той всъщност и сам си го каза: Алексей Петров е много силен в това. Дори знам какво ще направят нататък. Но няма да ме съборят

Четвърти разговор за Мишо Бирата от "Леденика" пусна „екипа” на Трактора днес. В него пак си говори Ваньо Танов, този път с финансовия министър Симеон Дянков. Разговора отново е с главно действащо лице Ваньо Танов, който е чист като ангел. Този път ангел е и Симеон Дянков.

 Ето новият запис: 

Симеон Дянков: Ваньо, здравей.

Ваньо Танов: Здравей. Извинявай, че пак ви притеснявам по туй... Сега, обадиха ми се моите хора, че са влезли отново в… и те работят на намалено сцепление, работят вътре. Сега, аз не знам какво сте се разбрали последно. Уговорката беше това, което имат като наличност, да го бутилират и да го изведат. Обаче те в момента произвеждат. И в дневника са намерили, че им пише при намалено сцепление, за да не бъдат хванати, че работят.

С. Д. Ами, спираш ги. Нищо не сме се разбрали. Аз нищо не съм им обещавал.

В. Т. Въпросът е, не знам, премиерът е обещал и да не каже, че аз съм пратил нарочно да ги проверяват, та да нямат изход от положението.

С. Д. Не, не, не. Премиерът ми го даде на мен и каза: "Ти се оправяй". Аз се срещнах два пъти с него, но извън това, нали, да се бутилира това, което е произведено, нищо друго не сме се разбирали. Така че, ако има нещо, ги затваряй.

В. Т. Аз исках да знам. Да не би да му е казано: "Абе, ти си работи, докато минеш през съда". Той сигурно е казал: "Аз в съда ще си платя и ще се оправя". Това исках да знам, защото сега като напишем акта и той посмъртно никога няма да си върне лиценза.

С. Д. Не, не, нямаме никакво разбирателство. Така, че си действай спокойно.

В. Т. Мм… Ще подскочи страшно много. Ще каже, че е нарочно. А аз съм им възложил задачи и не мога да им кажа сега не си изпълнявайте…

С. Д. Добре. Бойко да подскочи. Той беше казал аз да се оправям. Така че ще се оправям.

В. Т. Тук има свръхконтрол и той не е само на едно място, а навсякъде, за всички. И тука веднага го узурпират. И сега аз трябва да им кажа: "Недейте пишете. Недейте вършете работата".

С. Д. Да, де да. Не, не, не. Действайте си, действайте, аз ще го поема.

В. Т. Добре.

С. Д. Ще поема. Хайде, чао.

В. Т. Чао.

Скандалните записи, които разтърсиха България вчера, можете да чуете тук.

Източник: afera.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини