ТИР се завъртя на заледен път

Затворен е пътят Казанлък-Стара Загора. Заради заледяване се е завъртял ТИР, който е препречил пътното платно.
Пътят не е опесъчен и обработен и е като стъкло, предаде БГНЕС.
 
Опашката от автомобили и ТИР-ове, която се с натрупала е вече близо 6-7 км. Десетки леки автомобили са излезли извън пътното платно и са паднали в канавките.
 
Потърпевши коментират, че сутринта вместо винетка, е трябвало да си купят кънки за лед.

На последното заседание на Министерски съвет миналата сряда премиерът Бойко Борисов се обърна към министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев с думите: "Отсега искам да чакате с метли и снегорини, като падне снежинка, да я хващате във въздуха! Ако прочета: „Снегът пак ги изненада", ще бъда много ядосан".

Пътните настилки в страната са мокри, а по високите и усойни места са заснежени и заледени, като пътните служби ги почистват и опесъчават, се казва в бюлетина на СБА. Пътната настилка на АМ "Тракия", "Хемус" и "Марица" е мокра, на места заснежена, почистена и обработена.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета, а всички моторни превозни средства - с вериги, в област Смолян, по пътя Пещера - Батак - Доспат, Юндола - Белово, Юндола - Велинград - Аврамови колиби, Велинград - Сърница, Гоце Делчев -Катунци, както и в района на Велинград.

Леките автомобили да са с вериги и през прохода Троян - Кърнаре.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини