Снежна блокада в САЩ

Силна снежна буря обхвана няколко щата в Средния Запад на САЩ. Това беше и причината редица магистрали и летища в страната да бъдат блокирани, съобщава lenta.ru.

Минусовите температури, обилните снеговалежи и силните ветрове затрудняват, а на места правят и невъзможно движението. Засегната е почти половината теристория на страната.

На летище Чикаго, щата Илинойс, са отменени 1400 полета. Съобщава се още, че е блокирано движението по основните магистрали в щатите Илинойс, Минесота и Айова.

Заради снега и поледиците е затруднено движението по пътищата в Уисконсин. Според данните лошите атмосферни условия са причинили няколко тежки катастрофи, при които са загинали двама души, а други няколко са получили наранявания. В северните и централни части на щата снежната покривка достига 40-46 сантиметра.

58-сантиметрова е снежната покривка в щата Минесота, който се оказа, че е най-силно засегнат. Там температурите спаднаха до минус 30 градуса. Специалистите коментират, че подобни студове не са наблюдавани в региона от близо 20 години.

В Минеаполис снеговалежите доведоха до частично разрушаване на спортен комплекс. Снегът успял да събори част и покрива на сградата и така затрупал и половината арена на комплекса, който събира 64 хиляди зрители. Заради срутването на сградата, всички спортни мероприятия, са отменени.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини