Ето ти 40 миши опашки, дай ми развода!

Принципно разводът не е от най-веселите неща и съществуват много причини, които водят до раздяла.

По света обаче все още съществуват куриозни поводи и начини за развод.

Ще започнем с поводите.

Едно време в Индия мъжът имал право да се разведе с жена си: на 8-ата година след брака, ако тя не му роди дете, и на 11-ата, ако ражда само момичета.

Слава Богу, днес при безплодие изследват и двамата съпрузи, но все още за пола на детето е прието, че отговаря мъжът.

Пак в Индия сериозна причина за раздяла може да стане свадливостта. В Китай и днес това качество, както и пускането на лъжливи слухове, е юридически обоснован повод за развод.

На остров Мадагаскар продължителната командировка на единия от съпрузите също е основателна причина за развод.

В Италия ако съпругът принуди жена си да мие чиниите или да извършва друга домакинска работа, то тя спокойно може да започне да си търси адвокат.

Основната причина за разводите в Корея е непочтителното отношение към свекърите.

Японските двойки много внимават в каква поза спят, тъй като ако заемат неприлична, бързо могат да се окажат разведени.

В Канада прекалено шумното хъркане също е юридически призната причина за раздяла.

На белгийците обаче им е провървяло, тъй като в страната все още действа законът от 1958 г., според който жената няма право да иска развод заради изневярата на съпруга си.

Реални случаи от световната бракоразводна практика

Английският футболен запалянко Нил Дюхарт подал молба за развод, тъй като жена му изпрала любимата му тениска с колекция от автографи...

През 80-те години на миналия век американка поискала развод, тъй като мъжът й не се миел и бръснел. Когато съпругът влязъл в заседателната, съдията веднага развел съпрузите. Можем само да си представяме как ли е изглеждал мъжът.

Мюсюлманин от Индия сънувал, че трябва да се разведе със съпругата си, и когато се събудил, споделил съня си с имама. Последният отсякъл, че сънят е пророчески и трябва да бъде изпълнен.

Египтянка подала молба за развод, след като вманиаченият й съпруг контактувал с нея само и единствено през мрежата, използвайки електронната си поща.

Жителка на Тайван се развела заради любимата котка на мъжа си.

Тя дръзнала да изрази недоволството си от факта, че мяукащото животно заема една трета от брачното им ложе, но мъжът избрал да дели постелята си именно с... котката.

Не по-малко странни са и ритуалите, свързани с развода.

За да се разведат жителите на остров Ява, трябва да предоставят в местната администрация 40 миши опашки, което е почти двойно от 25-те, нужни за встъпване в брак!

През 19 в. в Англия все още съществувал закон, според който съпругата можело да се продаде за 1 шилинг. Ако се намерел купувач – край с брака.

До 18 в. в Уелс за процедурата по развода използвали метла. Достатъчно било да прескочиш метлата, подпряна на вратата, и: ”Хоп” разведен си!

Може би с напредването на възрастта на съпрузите скачането създавало пречки.

В Сингапур, Малайзия и Арабските емирства се допуска развод чрез SMS.

По крайбрежието на Гвинея-Бисау всичко е къде по-лесно. Нужно е само да изхвърлиш вещите на съпруга от къщата и с брака е приключено.

Този метод все още се среща и по нашите географски дължини, но няма юридическа стойност.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини