Диско стилът от 70-те години на миналия век се завръща

Диско стилът от 70-те години на миналия век беше добро време за американската мода. Именно тогава Ню Йорк си създаде име като световна столица на спортното облекло. Сега дизайнерите показват този стил като свой собствен в колекциите за пролет 2011 на Нюйоркската седмица на модата, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Тон даде Марк Джейкъбс с манекенки с накъдрена коса, гащиризони, къси панталонки и плетива на райета. Последваха го "Баджли Мишка", Рейчъл Рой, Ели Тахари.

Халстън и Диан фон Фюрстенберг винаги имат в колекциите си нещо от блясъка на 70-те години на миналия век.

Колекцията на сестрите Кейт и Лора Мълийви за "Родарте" беше представена на фона на хитове от 70-те години на миналия век. Тя е на тема дърво. Платът на роклите им имитира кора на дърво, саката са изрязани на раменете, костюмите са украсени с кожа. Някои модели отново комбинират каре, райе и квадрати, но това не се натрапва заради успокояващите горски нюанси.

"Баджли Мишка" се вдъхновяват за пролетната си колекция от филма "Бяла напаст" с Грета Скаки. Той е за богата жена, която посещава Кения през 40-те години на миналия век и там открива любовта. Моделите им напомнят за това време, но в тях има също много елементи от 70-те години - цветни листчета и мъниста по дрехите.

За втората си линия "Марк" Марк Джейкъбс предложиха по-забавни, закачливи и пъстри облекла. В нея има и сиви поли, и рокли, но украсени с жълти или бежави елементи. В колекцията преобладават ярките цветове и райетата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини