Болницата в Ардино на ръба на оцеляването

Ресми Мурад

Болницата в Ардино е пред колапс заради орязаните клинични патеки и пари за издръжка. Въпреки обещанията на здравното министерство, че тя ще бъде запазена бъдещето и е с много неизвестни. Очакват се сериозни съкращения на медицински персонал. Ако това не помогне ще се режат заплати. Това ще прогони докторите, прогнозират запознати.

Кметът на Ардино Ресми Мурад съобщи, че десет медици се очаква да бъдат съкратени заради въвеждането на делегираните бюджети. Поради орязването на клинични пътеки много болни се насочват към Кърджали. Това ограничава броят на пациентите, а касата плаща само за лекувани болни. Така сумата за издръжка се свива и поставя под въпрос оцеляването на болницата.

Пропаганден балон се оказа твърдението на здравното министерство че ще се развива спешната помощ. Има пари за издръжка само на един екип,а трябва да са поне това.Това обезмисля същността на спешната помощ.

Успяхме да се преборим и да оцелеем. В здравната карта на Кърджалийска област болницата е включена. Запазват се обаче само две отделения, съобщи Ресми Мурад.

Той каза,че здравните власти не взимат под внимавние че бълницата е една от най-добре оборудваните в областта. Купен е нов ренген, техника за клинична лаборатория, ехографи. Постъпило е и голямо дарение на апаротура от Швейцария.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини