ГЕРБ изтощава Хасан Азис, руши имиджа му

Ръководството на ГЕРБ в Кърджали е твърдо решено да откаже досегашният кмет Хасан Азис от трети мандат. Герберите смятят, че ако градоначалникът не се включи в нова битка за кметския стол имат големи шансове да спечелят. Вариант „Б” е рейтинга на Хасан Азис да бъде тотално сринат, за да може да се стигне до балотаж. Това твърдят общински съветници от ДПС.

За да откажат кмета от ГЕРБ залагат на тактиката на тоталното изтощение. Непрекъснато се създават казуси, чието решение изисква огромни усилия от Хасан Азис. Пресен пример е търгът за изграждането на парк „Арпезос-Север”. Спечели го кърджалийски консорциум известен с близостта си до ДПС. Вторият в класирането –димитровградска фирма обжалва в съда и блокира проекта за месеци. Зад нея стои депутатка от ГЕРБ, твърдят осведомени.

Проверки, инспирирани от народният представител Цвета Караянчева и областният управител Иванка Таушанова осуетиха проекта за канализация и помпени станции на село Бойно.

Правителството спря водоснабдяването на Жинзифово.

Иванка Таушанова предизвика проверки, за да попречи на кмета да изгради до изборите Базар за промишлени стоки.

Хасан Азис воюва на няколко фронта и е видимо уморен,коментират съветници.

Големият удар е делото за Водното огледало. Кметът е обвинен, че е прокарал оценка за отчуждаване на имот по коритото на Арда, която е завишена многократно. Прокуррорската проверка се бави . Тя се протака умишлено. Целта е ударът по имиджа на Хасан Азис да е в навечерието на изборите. Прави се всичко възможно той да бъде очернен, твърдят приближени на кмета.

От ГЕРБ не крият , че имат намерение да спечелят кметския стол в Кърджали след 8 години хегемония на ДПС. Готви се голяма коалиция, в която се очаква да вляззат „Атака”,Политически клуб „Тракия” и по малки формации.При обща кандидатура на противниците на ДПС шансовете при балотаж са много големи.

И народният представител Цвета Караянчева и областният управител Иванка Таушанова са се впрегнали да проверяват всяка стъпка на градоначалника. Вече има над 100 проверки на работата на общинска администрация. Търси се компроматът, който ще изкара Хасан Азис от играта за кметския стол. Ако го има той вероятно ще бъде изкаран в навечерието на изборите.

Георги Кулов

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини