Началото на края. Защо той се отдръпва?

Eдна от големите тайни, която повечето жени не разбират, е: мъжът, които има проблеми с обвързването, е също така мъж, който се страхува да не бъде изоставен.

Често в началните етапи на връзката, чувствата са толкова интензивни, че и двамата партньори се чувстват чудесно. Мъжът е омагьосан и, изглежда, не може да се насити на жената. Обажда се често и прокламира любовта си към нея. Непрекъснато настоява да знае повече и повече подробности от живота й. За една жена това е не само ласкателно, но и представлява истински емоционален оргазъм. Да има мъж, който е така обсебен от нея – това я кара да се чувства цялостна.

И тогава нещата се променят. Седмиците и месеците се нижат и тя започва да забелязва, че неговото внимание отслабва. Той се обажда, но не толкова често. По някаква причина не демонстрира чувствата си така, както го е правил само преди няколко седмици. Очевидно тя прави нещо не както трябва, нали?

Ако някога сте преживявали този феномен, нека се опитам да ви обясня каква е причината за него. Когато мъжете изпитват емоции, те имат склонност да ги усещат много интензивно и на кратки изблици. През първите няколко дни/ седмици/ дори месеци, докато връзката е все още нова, е съвсем обичайно за мъжа да има силни чувства.

Но това, което мъжете правят, без да искат, е да създават у жената впечатление, че ще изпитват страст и ще действат със страст до безкрайност. В действителност те самите често вярват, че тези бурни чувства ще траят вечно. Много мъже са удивени и обезкуражени, когато се събудят един ден и интензивните емоции просто не присъстват в душата им във всяка една минута. Тогава те си казват: „Нещо трябва да не е наред, щом не изпитвам толкова силни емоции като преди.” На този етеп много мъже прекратяват връзки, които лесно биха се развили в нещо, което ще топли сърцето им цял живот.

Какво можете да направите, за да избегнете ситуацията, в която „мъжът губи интерес”? За начало е добре да свикнете с мисълта, че в една постоянна връзка мъжете ще се отдръпват емоционално отвреме-навраме. Често жените мислят, че тази закономерност не се отнася за тях. Нерядко те казват: да, знам, че това може да се случи. Но после изживяват ужас и несигурност, когато в действителност то се появи. В мнозинството от случаите, просто да знаеш, че така ще стане, не е достатъчно. Жените имат нужда от умения и стратегии, които да трансформират страховете им в чувство на увереност.

Това, което един мъж намира за привлекателно много повече, отколкото можете да си представите, не е жена, която никога не демонстрира нервност и не се разстройва. Мъжете намират за изключително атрактивна жената, която е достатъчно самоуверена, за да може да покаже своята уязвимост, като същевременно умее да сдържи тези си чувства дотам, че да не я погълнат. Ако не знаете как се прави това, вижте по-долу как можете да придобиете тези могъщи умения, които ще ви направят несекващо привлекателна за него.

Но има още един аспект, върху който жените имат пълен контрол. Често жената изглежда твърде удобна за мъжа, когато демонстрара следното поведение:

позволява връзката да се прогресира твърде бързо
дава повече, отколкото получава
толерира лошо отношение

Ако жената прави едно или повече от тези неща, страстта на мъжа ще си отиде. Винаги. Всъщност тези неща са основната причина за решението на мъжете да прекъснат дадена връзка.

Ако си мислите, че да давате и давате е начин да задържите мъжа, значи вие завишавате вероятността той да се оттегчи от вас. За да поддържате страстта му жива, винаги трябва да запазвате известна мистериозност, дори да сте женени. Tова може да ви звучи трудно, но ако сте готова да се научите на някои основни правила и жески умения, ще получите страхотни резултати. Ще преживеете радост и удовлетворение във връзката си, които дори и не сте очаквали.

http://www.blizost.bg

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини