Гениално! Направо сублингвално! От Хасково...

Капризно нещо е славата. Където й скимне, там отива. В неделя леля  Галя Тотева си седяла в градинката пред къщата си в „Орландовци”, и изведнъж на портата премиерът Борисов. Отишъл да рита мач, а нямало къде да се преоблече, та помолил леля Галя да го пусне дома им да си тури спортния екип. И оттогава тя стана първа знаменитост в републиката, щастливият й лик обикаля вестникарските и интернет страниците. Но нали обикновена жена, още не може да интериоризира славата си и се чуди: "Ама, вие правите от мухата слон, а човекът просто влезе да си сложи екипа за футбол."

Просто, просто, ама не е толкова просто. Колко средностатистически домакини биха искали да са на нейно място! Как мислите, дали леля Галя е хвърлила едно око през ключалката? Според мен това „вие правите от мухата слон” подсказва, че тя е видяла нещо. Защото кога казваме, че се прави от мухата слон? Когато нещо малко се представя за нещо голямо, не ли? Но едва ли ще се изпусне да каже повече, защото е била предупредена официално, че това са неща от сферата на националната сигурност.

Наистина, капризно нещо е славата… Ето Веско Маринов, известен човек, любимец на червените бабички, а славата изведнъж се обърна гъзним към него. Та че и Тончо Русев и Евтим Евтимов станаха за смях край него. Пък на вътрешния министър вече му викали Цецо Пайнера. Щото нали той е продуцент, така да се каже, на тази турбоизлагация…

Но според мен е по-добре, че химнът се провали. Човек е така устроен, че може всичко да сподели с приятелите си – храната си, бизнеса си, парите си… Но не и славата си. Особено пък ако става дума за премиера. Бойко едва ли щеше да понесе още един рязък ръст на славата и рейтинга на Цецко. Даже допускам, че провалът на химна е планиран от Цецко точно с тази цел. Щото премиерът е суетен, нема какво да си говорим.

В този смисъл една страшна идея дошла в главата на хасковския художник Никола Колев. Чак да се чудиш как в хасковска глава се е родило нещо толкова гениално! Направо сублингвално, както казват докторите, когато предписват нещо за смучене. Направил портрет на Бойко от полускъпоценни камъни и го дал на местния лидер на ГЕРБ, като има път към София, да го занесе на премиера. Паното било изработено от 10 вида камъни, които според познавачите, имали и лечебно действие. И сега Бойко ще си тури портрета на бюрото и ще си го гледа. От страни може да изглежда, че си се любува, но той всъщност ще си се лекува. За неговата болест това е най-доброто лекарство.

Колкото до химна на МВР, мненията са меко казано противоречиви. Във форума на „Дневник” един „демократ” малко поправил текста на песента и тя станала по-реалистична:

"Ако някое продажно братство

граби от народното богатство,

истината днес е само тази -

родната полиция ГО пази."

Тоя пич явно е от Варна, щото е посветил тунинговата версия на химна на ТИМ. Като казвам, че химнът е станал по-реаалистичен, имам предвид, че на запитване на Mediapool за „Алея първа” в Морска градина, от Регионалното министерство и ДНСК отговорили, че в района може да се строи след като се укрепи свлачището, а издадените от общината строителни разрешителни на "Холдинг Варна" няма да бъдат отменени.

 Тъй и тъй сме на музикална вълна… Човекът-глас Краси Аврамов за малко да прослави България за втори път. Едва не се удавил в Мъртво море. По принцип е много трудно да се удавиш  в Мъртво море, щото водата му е гъста като сироп. Но то и да пееш като Краси не е лесно. И точно това му умение го спасило. Точно когато се чудел как да даде сигнал на спасителите, че ще гълта водичка, го осенила гениалната мисъл да запее „Illusion”,  песента, с която за малко да спечели Евровизия. И като запял, спасителите веднага разбрали, че някой наистина е в бедствие и го спасили…

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини