До 2013 г. албанците ще се съберат в една държава?

"Листата на естествена Албания" е нова организация, в която ще членуват албанци от Албания, Косово, Македония и други територии.

Според албанската агенция ИНА лидер на тази асоциация е политикът Кочо Данай, който планирал участие на задаващите се местни избори в Албания, Косово и другите държави от региона.

"Целта е чрез институциите да се търси обединение на албанците в една държава до 2013 г. В листата ни ще има кандидати от Албания, Косово, Македония, Черна гора и от цялата останала диаспора", заявил Данай.

Според него нуждата от една такава албанска държава е неизбежна, но тя ще бъде реализирана изключително и само чриз мирни средства.

"Според последните проучвания на Галъп Интернешънъл 74% от гражданите на Косово и 72% от тези на Албания са ЗА национално обединение. С участието на избори тези гласове могат да се мобилизират и тази мечта да се изпълни", добавил Данай.

Най-близката цел, която трябва да се изпълни, е стогодишнината от албанската независимост, 28 ноември 2012 г., да се отбележи с обявяването на Конфедерацията Албания-Косово.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини