Майкрософт пусна в продажба Office 2010

Майкрософт България официално представи Microsoft Office 2010, Visio 2010 и Project 2010 у нас. От днес крайните потребители в България ще могат да купят Office 2010 от партньорите на компанията.

Те могат да избират между трите версии на пакета - Office Home and Student 2010, Office Home and Business 2010 или Office Professional 2010.

"Очакваме Office Home and Business 2010 да бъде най-продаван в България", обяви Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България. Пакетът ще се предлага на цена от 426 лева с ДДС. Цената на Office Home and Student 2010 е 199 лева с ДДС, а на Office Professional 2010 883 лева с ДДС.

Microsoft Office 2010 може да бъде закупен и с най-популярните преносими и десктоп компютри на водещи производители като Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Sony и Toshiba. През следващата година ще бъдат доставени над 100 милиона компютри с предварително инсталирана пробна версия на Office 2010.

“За да бъде процесът на придобиване максимално удобен за потребителите, въведохме нови начини за закупуване на Office 2010. Сега, закупувайки карти с продуктов ключ (КПК) директно от търговската мрежа, потребителите могат бързо и лесно да активират избраната от тях версия на Office 2010, която е предварително инсталирана на новите компютри. Естествено, както до сега, корпоративните клиенти могат да закупят продукта и по програмите за обемно лицензиране", обясни Киряков.

“Последните проучвания сочат, че над 1 милиард потребители по света използват Microsoft Office. Това прави продукта един от най-широко използваните в света”, коментира Михаил Златанов, мениджър „Решения за бизнес продуктивност” в Майкрософт България.

Данните от проучване сред потребителите на бета версията на Office 2010 показват, че 75% от тях планират да закупят пакета през следващите 6 месеца. Сaмо до сега бета версията на Office 2010 е свалена над 9 милиона пъти. Тaзи цифра надхвърля шесткратно мащабите, постигнати с Office 2007 и е показателна за потребителския интерес към програмата.

“Успехът на ранната версия на Office 2010, както и популярността на Windows 7 на българския пазар ни карат да сме изключително положителни в прогнозите си за интереса към новия офисен пакет”, допълни Огнян Киряков.

Пакетът предлага нови възможности за редакция на видео и снимки в PowerPoint 2010. Добавяне на богати текстови ефекти и възможности за форматиране на таблици в Word 2010. Онагледяване на важни тенденции в данните чрез функционалността Sparklines в Excel 2010. С OneNote 2010 купищата цифрова информация на потребителя е прегледно подредена, лесна за намиране и споделяне.

Усъвършенстваните функции за управление на потока от имейл съобщения, както и възможностите на календара в Outlook 2010 и новия Outlook Social Connector, помагат на хората да бъдат продуктивни и информирани, получавайки информация от социалните мрежи директно в Outlook. Съвместната работа е по-лесна, благодарение на функцията „съавторство” в Word 2010, PowerPoint 2010 и OneNote 2010. Презентациите могат да бъдат споделяни и в интернет с новата функция „Излъчване на слайдшоу” в PowerPoint.

Благодарение на Office 2010 и на Office Web Apps – онлайн версиите на Word, PowerPoint, Excel и OneNote, потребителите имат свободата да преглеждат, редактират и споделят Office 2010 документи директно в облака с Windows Live SkyDrive. Office Web Apps запазва формата на Office документите и по този начин ценното съдържание и форматирането не се нарушават – независимо дали потребителят работи върху документите си през компютър, телефон или браузър.

Office Mobile 2010 е достъпен също от Windows® Phone Marketplace за всички Windows Mobile 6.5 телефони. Хората, които използват Office Mobile 2010, могат да извършват леки редакции на Office документи, да си водят бележки, както и да работят по документи, прикачени в имейл съобщение.

Днес Microsoft Office 2010 е наличен на 10 езика, като техният брой ще нарасне до 94.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини