Задава се куц Мондиал

Бичът на контузиите, който се стовари последните дни в отборите на финалистите в ЮАР, кара селекционерите да чукат на дърво.

Заради отсъствието на имена като Дрогба или Рио Фърдинанд нивото на футбола на първенството рязко ще падне, защото много от най-големите футболисти в света ще гледат по телевизията. Заради физически проблеми, или т.нар. треньорски контузии. За броени дни в дългия черен списък на отсъстващите попаднаха нигерийският халф Микел, нападателят на Кот Дивоар Дрогба, острието на Холандия Робен и защитникът на Англия Фърдинанд.

В Гана си скубят косите заради контузията на своя лидер Майкъл Есиен, французите оплакват отпадането на халфа Ласана Диара заради рядко срещано заболяване. И все пак има един отбор, който е поразен най-тежко: Германия.

Селекционерът Йоги Льов тъкмо се бе примирил с (поредното) отпадане на капитана Михаел Балак от голямо първенство, когато се счупиха Вестерман и Треш. От клубовете най-много контузени даде шампионът на Англия Челси. Към Микел, Есиен, Балак, Дрогба може да се прибави и португалецът Босингва, отписан отрано заради тежка контузия. Нищо чудно мениджърът на лондончани Анчелоти да потрива доволно ръце при мисълта, че звездите му няма да хабят сили и енергия по терените в ЮАР. А ще насочат поглед към клубните си задължения и пълноценната лятна подготовка.

Важни играчи липсват и в някои по-скромни селекции - Янкович (Сърбия), Кархан (Словакия), Дейвис (САЩ), Костли (Хондурас), Шпихер (Швейцария), Суасо (Чили).

Мондиалът обедня и заради "треньорските контузии", извадили от играта Роналдиньо, Пато и Адриано (Бразилия), Бензема, Насри, Бен Арфа (Франция), Камбиасо и Санети (Аржентина), Джузепе Роси (Италия), Бени Макарти (ЮАР).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини