Гого отказва 22 000, за да се лекуват и други българи!

Георги Найденов - Гого от "Тоника" се отказа от пълния размер на финансовата помощ от община Бургас.

Той е изпратил и отворено писмо до кмета Димитър Николов. На 22 април общинският съвет в морския град трябваше да гласува парична помощ от 25 хиляди лева за Гого, допълва БТА.

"Считам, че не се различавам от всички други граждани на община Бургас, които се нуждаят от помощ за лечение. Бих се позовал на правилника за реда за предоставяне на еднократни безвъзмездни финансови помощи в полза на физически лица и ви моля предложената сума да е 3000 лева. Нека останалите предвидени средства за моето лечение от бюджета на общината да бъдат отпуснати за лечение на други болни хора", се казва в писмото на Гого.

Писмото бе разпространено днес по време на пресконференция, свикана от инициативния комитет, който набира средства за лечението на певеца.

Утре е и благотворителният концерт в Бургас, в който ще участват над 30 изпълнители.

В момента Гого пътува с автомобил за Белгия, където ще му бъдат направени пълни изследвания и точно диагностициране.

Едва тогава ще стане ясен и окончателният размер на сумата, необходима за лечението му.

По информация на сина на певеца Гого Найденов от група "Тоника" - Димитър, в помощ на баща му са събрани 80 хиляди есемеса или близо 65-70 хиляди лева, а отделно в банковата сметка на Гого има около 60 хиляди лева.

По думите на Димитър семейството му не е имало намерение да води кампания. Първоначално самият Гого е разпратил писма до свои приятели-бизнесмени от Бургас с молба за помощ.

Обявената сума, необходима за лечение на Гого, е 50 хиляди лева, тя включва включва две преливания на стволови клетки и първоначални изследвания.

Оттам нататък обаче предстои същинското лечение, но колко ще струва то все още не се знае точно.

Много хора са се обадили на семейство Найденови след зова за помощ и това е една от причините за решението на Гого, коментира синът му Димитър. Към момента Гого пътува към белгийска клиника, където утре ще му бъдат направени изследвания. По думите на Димитър, баща му се надява да има грешка в поставената му тежка диагноза.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини