iPad на "Епъл" се появи по магазините в САЩ

Един от първите притежатели на iPad. До края на месеца устройството трябва да се продава в още 9 държави по цял свят.

iPad - таблетът на компанията "Епъл", се появи в събота по магазините в САЩ, като някои от най-запалените фенове на тази марка чакаха на опашка близо 24 часа, за да са първите, сдобили се с устройството.

Стотиците чакащи пред прочутия магазин на "Епъл" на Пето авеню в Ню Йорк избухнаха в аплодисменти, когато бяха отворени вратите в 9 сутринта. Броени минути по-късно първите щастливци излязоха с високо вдигната кутия с Ipad на цена от 499 долара.

Оценките за таблета са силно поляризирани, а специалисти коментират, че от 10 години не са виждали толкова много спорове да се водят за конкретно персонално устройство.

Според лондонския "Таймс" чакащите са били видимо по-малко в сравнение с премиерите на iPhone и iPod. Една от причините вероятно е фактът, че устройството не можеше да се поръчва до 12 март, което оставя твърде кратък срок преди излизането в магазините.

Прогнозите на анализаторите са през уикенда продажбите да са в рамките на поне 200-300 хиляди бройки, а до края на годината – 4-7 милиона.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини