БСП губи мандата от Хасково, отива при ИТН

За първи път "БСП за България" остава без депутат от Хасковска област в Народното събрание в най-новата история на България. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия за разпределение на мандатите след изборите на 9 юни.

ГЕРБ-СДС ще има трима представители. Това е Делян Добрев, който е избран и от Разград. Коалицията изпраща още рекордьорът по преференции Георги Станков и Иван Минев, който става депутат с преференции, като измества третия в листата.

ДПС има два мандата от Хасково. Така в парламента влизат водачът Станислав Атанасов и Мюмюн Мюмюн. Един мандат получава "Продължаваме промяната – Демократична България". В 50-ото Народното събрание влиза Асен Василев, който бе и кандидат от Пловдив. Към момента втората в листата Катя Панева няма да бъде част от Парламента.

От „Възраждане“ - Хасково в Парламента отново ще изпратят Георги Георгиев, който бе депутат от региона и в предходното Народно събрание. Александър Марков от "Има такъв народ" ще бъде представителят на региона в следващото Народно събрание.

Днес изтече срокът, в който избраните от два района, трябва да заявят писмено пред ЦИК откъде влизат в Народното събрание. Това трябва да направят Делян Добрев и Асен Василев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  А
  А
  11 -3
  13:20, 14 юни 2024
  Скоро няма да има такава партия.
 • 2
  Ая
  АЯ
  18 -1
  13:28, 14 юни 2024
  Скоро няма да има държава , а просто една общност! Въпрос на време!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини