Бойко Борисов в Кърджали:Да издигнем етническата толерантност в култ!

       Да издигнем етническата толерантност в култ!Възродителният процес доведе до разделение между хората.Намразиха се съседи.Като видях водачите на листите за Народно събрание на ГЕРБ и ДПС в Кърджали се убедих,че етническата толерантност е възможна днес и в бъдеще.Ще работим добре с новия кмет на Кърджали.Това заяви в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той пристигна в града край Арда за да представи листата на партията за изборите за Народно събрание,както и кандидатите за евродепутати. Срещата с членове и симпатизанти се състоя в манастирския комплекс „Св.Йоан Предтеча”, за чието изграждане  ГЕРБ имат основен принос. Борисов бе категоричен ,че водачът на листата за 9МИР Цвета Караянчева ще съдейства за толерантността и ще влезе от Кърджали и призова за пълна мобилизация.

       Хората очакват от ГЕРБ,църкви,манастири,джамии,магистрали,инфраструктура.Те очакват и нулева миграция,подчерта Борисов.Ще спечелим и Кърджали ще има околовръстен път,спортна зала,реновиран булевард „Беломорски”.Очакват се и нови работни места. Повечето заводи тук съм ги открил аз,припомни лидерът на ГЕРБ. Той каза,че приоритет на партията е грижата за смесените райони.Да правим дружба и приятелство.Горд съм с помощта ни за манастира и новата църква в кв.”Веселчане”.Те са изцяло построени от нас.В тях влизат хора с различно вероизповедание. Взаимно зачитаме храмовете си,каза още Бойко Борисов.Той  отбеляза,че там където управляват кметове на ГЕРБ и ДПС хората трябва да се чувстват еднакво добре.

      Борисов припомни доброто партньорство със съседна Турция при управлението на ГЕРБ.Акцентира на срещата на високо равнище между ЕС и Р Турция провела се по негова инициатива във Варна. Добросъседството с Турция трябва да го пазим,призова лидерът на ГЕРБ.Той бе категоричен,че съседите са вечни.

     Водачът на листата на ГЕРБ за 9МИР и председател на 44-то Народно събрание  Цвета Караянчева представи всички номинирани от партията за парламента от Кърджалийско.Тя подчерта,че в листата са представени всички етнически и религиозни общности в региона.Караянчева отбеляза също голямата важност на изборите за Европейски парламент,където листата на ГЕРБ също е шарена.

     Преди 3 години самозвани политици дойдоха с претенции ,че знаят всичко,но бяха без покритие.Вкараха ни в скандали и кризи.Държавата излезе извън нормалността.Преглътнахме егото си ,като първа политическа сила в името на националните интереси.Тези самозвани политици блокираха европейските програми.За 9 месеца управление успяха да уредят 154 службогонци и да им налеят 8 млн.лв.Оказаха се треторязрядни мошеници.Караянчева бе категорична,че политическите опоненти са спрели проекти в Кърджалийско.Поради безхаберие бе изпуснат срока на ОВОС и и проспано изграждането на околовръстния път.4 млн.лв. за многофункционалната спортна зала са блокирани в Министерството на спорта.5месеца не могат да изберат изпълнител на основния ремонт на бул.”Беломорски”.Той стои целият в дупки.

      Караянчева припомни,че от 12 г. е в политическия живот на Кърджали.Борим се за вас.Нямаме време за губене.Държавата върви надолу.Призова за пълна мобилизация и спечелването на мандат в Кърджали.

      Да натиснем паник бутона и да спрем това безумие в страната ни,призова Цвета Караянчева.

      Водачът на листата на ГЕРБ за Европейски парламент и председател на 49-то Народно събрание Росен Желязков посочи,че политически митове целят нова реалност.Сблъскаха се два мита:че ГЕРБ не може да управлява и този,че опонентите ни от ПП могат.Те разединиха обществото.Появи се чувство на тревожност у хората.Той подчерта ,че Библията сочи,че сме едно цяло и че хората на власт трябва да управляват усърдно.ГЕРБ ще управлява усърдно,категоричен бе Желязков.Истинското лидерство не е само да си поставиш цел ,но и да знаеш как да я постигнеш.ПП не знаят как.Трябва да създадем стабилно правителство. Хората трябва да благоденстват и да са спокойни за утрешния ден.Българите очакват обединение в разединението си.Борисов може да го направи.Вадил е страната от много кризи,подчерта Росен Желязков.Той бе категоричен че лидерът на ГЕРБ ще управлява с усърдие.

      Евродепутатът и кандидат за нов мандат Асим Адемов бе отбеляза,че евровота е много важен.Важна е победата на Европейската народна партия,неразделна част от която е ГЕРБ. Той припомни,че е водил при лидера на ЕНП Манфред  Вебер репресираните от бившия вътрешен министър Бойко Рашков жители на община Кирково,обвинени за купуване на гласове.Те получиха безрезервната подкрепа на ЕНП,подчерта Асим Асимов.

      Евродепутатът работи през мандата си в тясно сътрудничество с ГЕРБ в Кърджалийско.Той се обърна към присъстващите:Цвета не Ви изостави,не я изоставяйте и Вие.

      Преди официалната част на срещата Бойко Борисов и представителите на листата за Народно събрание и листата за европарламент посетиха и се помолиха в храма „св.Йоан Предтеча”.Свещеноиконом Николай Величков представи историята на храма.Той подчерта,че без помощта на Борисов е било невъзможно изграждането на новия манастирски комплекс и благодари от името на миряните.

    Лидерът на ГЕРБ прояви подчертан интерес към средновековните стенописи,върху които е открит надпис на кирилица.

     Текст и снимки Георги Кулов

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Платена публикация

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET
    Последни новини