Мария Габриел гостува на школа „Вале“ в Хасково, откриха изложба на компютърни рисунки

    Мария Габриел – вицепремиер и министър на вътрешните работи в правителството на Николай Денков гостува за пореден път на своите приятели от Компютърна школа „Вале“ в Хасково. Тя пристигна в областния град за откриването на изложба на компютърни рисунки на възпитаниците на школата с ръководител Людмила Стайкова.

    Творбите са част от изпратените в 15-ото издание на Международния конкурс „Творчество без граници“. В него участваха над 600 компютърни рисунки и над 700 колажа. Над 200 от тях са на деца от чужбина – от САЩ, Индия, Шри Ланка, Великобритания, Украйна, Русия, Чехия, Черна гора, Северна Македония, България.

    Имаше и награждаване на победителите от конкурса „Творчество без граници“.

    Децата от „Вале“ впечатлиха Мария Габриел с иновативните си проекти от курса по роботика. Те бяха представени в НТС в Хасково.

    „За 10-а поредна година сме тук заедно с талантливите деца от компютърна школа „Вале“ и тяхната ръководителка Людмила Стайкова. Искам да им благодаря от все сърце, защото през тези 10 години ние не само израстваме заедно, но и разгръщаме целия потенциал на творчеството, на техния талант, на техните идеи. Всяка година емоцията е неповторима – тя е нещо, което всеки път ме изненадва със своята сила. Виждам в творбите им толкова много характер, индивидуален почерк“, каза Мария Габриел, която в периода 2019 – 2023 година е еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.

    Събитието уважиха областният управител на Хасково Гинка Райчева и заместник-кметът Мария Вълчева.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини