БСП регистрираха пълна листа за 9МИР, водач е Христо Проданов

Изображение 1 от 3

    БСП регистрираха днес в 14,00 часа пълна листа за кандидати за народни представители за Девети кърджалийски многомандатен район в Районната избирателна комисия. Книжата им бяха приети без забележки. Водач на листата е бившият министър на туризма Христо Проданов. Сред десетте номинирани са д-р Ваня Михалева;Константина Карабоюкова;Венелин Башев;Есен Устренска.

     В листата доминират млади хора.Средната възраст е под 40 години.Половината от листата са жени.Това сподели пред журналисти областният лидер на БСП Милко Багдасаров.Той представи и водачът на листата Христо Проданов.Проданов е бивш министър на туризма в кабинета „Петков”.Кандидатира се и от 23 МИР в столицата.Според Багдасаров с номинирането  му в Кърджали БСП си гарантира,че Столицата на Източните Родопи ще има глас в Народното събрание.

     Проданов сподели,че е бил 6 мандата в парламента.Ангажира се да съдейства за туризма в региона и страната.Туризмът е икономиката с най-висока добавена стойност.Като министър той е решил проблема с рекламите на Перперикон. Ще работя за облекчаване на визовия режим със съседни страни,които не са членове на ЕС. Очаквам за Кърджали приток на гости от съседна Турция,подчерта Проданов. Той посочи,че страната ни е трета в Европа след Гърция и Италия по обекти на културно-историческия туризъм.Втори сме след Исландия по минерални извори.Кърджали има голямо бъдеще в туризма подчерта водачът на листата.

      Той посочи,че БСП има заслугата за отпадането на таксите за детски градини,както и за чувствителното увеличение на пенсиите на два пъти.БСП системно работи за решаване на проблемите свързани с доходите,бедността и неравенството в страната,каза още Проданов.

      Водачът на листата бе категоричен,че Кърджали е политически обременен от хегемонията на една партия.Тя доминира в местната власт,доминира и при избора на депутати.Този монопол трябва да се разчупи,категоричен бе политикът.

    Текст и снимки:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини