OpenAI може би са "послъгали малко" с видео демонстрацията на Sora

През февруари създателят на ChatGPT OpenAI разкри Sora. Новият изкуствен интелект преобразува текст във видео. Въпреки че Sora все още не е налична за обществено ползване, демонстрацията бе толкова успешна, че буквално развълнува милиони.

Но един от клиповете на Sora - двуминутно видео, озаглавено "Въздушна глава" - е било обработено и от човек.

Информацията за това идва от Shy Kids - продуцентското студио, което всъщност е създало клипа. В интервю за FXGuide режисьорът Патрик Седерберг отбелязва, че видеото "Air Head" е изисквало "доста постпродукционна FX магия".

Но както каза Седерберг пред FXGuide, в клипа са елиминирани доста артефакти, включително появила се глава на манекен. Скоростта също била проблем. Sora има тенденция да генерира видеоклипове в стил на забавен каданс, което отново изисквало човешка намеса за корекция.

В крайна сметка резултатът е, че видеото далеч не е генерирано от изкуствения интелект по въведен текст. OpenAI обаче са премълчали тази информация.

Не е ясно дали подобна човешка намеса е имало и при другите видеа на алгоритъма. Но подобно на други генеративни AI програми, Sora все още е непредсказуема и очевидно все още има своите недостатъци. 

Новият изкуствен интелект на OpenAI има да извърви дълъг път, преди да генерира готови филмови клипове без никаква човешка намеса. Предстои да видим до края на годината колко способна реално ще е публичната версия на алгоритъма.

Източник: https://it.dir.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини