Жълт код за значителни валежи, на отделни места с гръмотевици

Предупредителен жълт код за потенциално опасно време е издаден за Смолянска област. Ще има значителни валежи от дъжд, на отделни места с гръмотевици. Има условия за градушки. Количества на валежите: 25-35 mm. Утрото в Смолян е облачно, температурата е 7 градуса. Валежите се очаква да започнат по-късно през деня. Максималната температура ще достигне 12 градуса.

Днес ще бъде предимно облачно, в по-голямата част от страната с валежи от дъжд. На места в следобедните часове ще има гръмотевици и условия за градушки. Главно в планинските райони валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър. В Източна България вятърът ще бъде от юг-югозапад, по Черноморието от югоизток, но до вечерта също ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 10°-13° в западните райони до 20°-22° в източните, в София 11°-12°. Вечерта от запад-северозапад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и да намалява.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в централните райони на Стара планина. Над 2000 m дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, по най-високите части – силен югозападен вятър, който постепенно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 9°, на 2000 m – около 3°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини