Хасковлии предават капачки и кенчета за закупуване на медицинска апаратура

  Пролетна кампания за събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета се провежда днес в Хасково. Акцията стартира в 10 часа днес на площад „Свобода“ и продължава до 14 часа.

  В кампанията се включиха много деца и възрастни, които носеха изделията с чанти, пластмасови бутилки. Сред тях бяха ученици от хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“, придружени от учител.  

  Имаше изисквания към предаваните капачки и кенчета.

  Капачките от вътрешната страна трябва да имат номер 2 PE или 5 PP в триъгълник. Да са от напитки - вода, мляко, бира, безалкохолно, сок, но може и от препарати за хигиена - душ гел, шампоан, перилни препарати и омекотители.

  Алуминиевите кенчета може да са от бира и безалкохолни със знак 41 ALU. Не се приемат кенчета със знак 40 FE и кутии от адаптирано мляко, котешка/кучешка храна.

  Необходимо е кенчетата да са отделно от капачките, без други предмети, защото сортирането става на ръка. Ако количеството се предаде смес, получената сума намаля в пъти.

  Целта е изделията да бъдат предадени в пункт, а събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на медицинска апаратура за детски и неонатологични отделения в страната.

  Тази година кампанията за събиране на капачки и кенчета ще се проведе в рекордните 33 града в България. В град Хасково тя се организира от Клуб за бъдеще Хасково с подкрепата на Спасителен клуб за бъдеще - Хасково, каза Таня Челебиева.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Тю
   Тюрмалин хвалипръцков
   13 -1
   13:54, 13 апр 2024
   А някой хасковски депутат да мина да дари малко джобни
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини