Jack Savoretti за пръв път в София през септември

Jack Savoretti за първи път в София на 23 септември 2024 г. в Зала 3 на НДК

Jack Savoretti е английски певец и текстописец с италиански, полски и немски корени, който е на сцената вече повече от шестнадесет години. През това време той има седем издадени албума, два от които достигат номер 1 в класациите за албуми във Великобритания – „Singing To Strangers“ през 2019 г. и най-новият „Europiana“, записан в Abbey Road Studios през 2020 г. и преиздаден през 2021 г. с допълнителен материал.

Неговата репутация на певец и текстописец е идеално олицетворена от гост-музикантите, с които работи – своеобразна екциклопедия на световната музикална сцена – Боб Дилън, Кайли Миноуг, Шаная Туейн, Найл Роджърс и други. Джак Саворети използва по впечатляващ начин своите музикални корени, от една страна свързани с певците- текстописци от 60-те и 70-те години от Калифорния, а от друга – с европейски шансониери като Шарл Азанвур и Лучо Батисти.

В момента Джак e в студиото, където записва своя 8-ми албум, след което тръгва на турне във Великобритания и Европа за да изпълни своята нова музика, заедно с песни, станали вече любими на феновете.

Билетите ще са в продажба от четвъртък (11 април) в 11:00 часа българско време на honeycomb-live.com, epaygo.bg касите на EasyPay и eventim.bg

Източник: rockthenight.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини