Коцев обяви, че оттегля оставката си като главен секретар на МВР

Подалият оставката си през вчерашния ден главен секретар на МВР Живко Коцев обяви, че я оттегля. Това той направи на брифинг в Министерския съвет, в който участва заедно с министър-председателя в оставка Николай Денков.

Вчера получих доклад от Калин Стоянов, в който се предлагаше да бъде освободен Живко Коцев, като главен секретар на МВР и от длъжност, посочи Денков. Той поясни, че в доклада е било уточнено, че това става по желание на Живко Коцев. Последвала е лична среща и разговор между Денков и Коцев, на която е станало ясно, че главният секретар е подал молба за напускане под натиск от министъра на МВР и от страна на много високопоставени лица в прокуратурата.

За ситуацията Коцев поясни, че оставката си е подал под огромен психологически и морален натиск. А за оттеглянето й днес посочи, че не приема аргумента, с който служебният министър-председател Димитър Главчев изтъкна за решението си Калин Стоянов да остане в кабинета на поста министър на вътрешните работи."Вчерашната оставка на професионалното ръководство на МВР в лицето на главния секретар абсолютно наклони везните към него", заяви Главчев.  

"Не може да се използва моята оставка като аргумент за оставането на министър Калин Стоянов на поста", категоричен бе Коцев.

Коцев посочи пред медиите, че преди 30 години е бил жертва на въоръжено нападение. „Причинени са ми болки и страдания, но преодолявайки страха оцелях, и днес съм пред вас. Не, не се страхувам“. Така той отговори на журналистически въпрос дали се страхува за живота си в момента, но добави: Към този миг очаквам всичко от всеки.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини