Рашков призна, че е назначил жената на Нотариуса. Тревожи се, че не се знае къде е Живко Коцев

ПП-ДБ направили неуспешен опит да открият къде е подалият оставка главен секретар на МВР

Бившият вътрешен министър и депутат от „Продължаваме промяната - Демократична България“ Бойко Рашков обяви, че ПП-ДБ не знаят къде се намира подалият оставка главен секретар на МВР Живко Коцев. Той призна, че наистина е назначил жената на Нотариуса в МВР, докато е бил на поста си.

Рашков говори в кулоарите на парламента след края на закритото изслушване на вътрешния министър Калин Стоянов по повод предполагаемата връзка на Мартин Божанов - Нотариуса с ведомството. Така и не бе ясно отговорено - бил ли е Нотариуса сътрудник на вътрешното министерство или не. След заседанието Стоянов категорично отрече двамата да са се познавали.

Бившият вътрешен министър каза, че конкурсът по назначаването на съпругата на покойния Божанов е бил обявен около 7 месеца преди той да стане министър. Конкурсът е бил обявен като външен, което означава, че всеки един отговарящ на изискванията може да продаде документи и да участва в конкурса, уточни Рашков.

„Гергана се казва тя. Действително ѝ е отнет достъпа от тогавашния шеф на ГДБОП Калин Стоянов, но е допусната - незнайно защо - една грешка, дали съзнателно или не. Законът предполага да ѝ се предложи друга длъжност, която не изисква тя да има достъп до класифицираната информация, но това не е направено“, каза той.

Затова когато делото по некоректното ѝ освобожаване отива в Административния съд, тя е била възстановена на позицията си.

„Опитахме се да разберем къде се намира г-н Коцев, но стигнахме до никъде. Не знаем къде се намира той“, каза още Бойко Рашков.

Преди него говориха ръководителите на коалицията ПП-ДБ. Те обявиха, че Пеевски е вкарал в действие всички свои бухалки в опит да ги дискредитира.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини