Часовникът тиктака: Димитър Главчев излиза в отпуск, за да сформира кабинет

Димитър Главчев обяви, че от днес излиза в неплатен отпуск, за да се отдаде изцяло на поетия ангажимент да сформира служебен кабинет и да го представи пред държавния глава най-късно в събота.

Промените в Конституцията не посочват срок, в който кандидатът за премиер трябва да предложи правителство, но за да можем да имаме избори 2 в 1 е необходимо сроковете да се скъсят.  

В събота, когато президентът Румен Радев възложи официално на Главчев да предложи състав на служебно правителство, той обяви, че ще търси експерти, а не политически лица. Вчера шефът на Сметната палата публикува в социалната мрежа "Фейсбук" снимки сред природата, придружени от лаконичен коментар към тях: "Между разговорите, а те вървят добре".

Председателят на Сметната палата вероятно визира разговорите за служебен кабинет и имената на евентуалните министри в него.

"Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ. Това е негов избор. Сега най-важното е, че главната задача на служебния кабинет е да имаме честни избори", коментира бившият премиер Николай Денков и увери, че "Продължаваме промяната" няма да участват в служебния кабинет.

Срещу избора на Главчев се обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че истински се надява той да не бъде посочен от президента Радев.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини