Голямото събитие на Apple се завръща: WWDC 2024 през юни

Apple официално обяви завръщането на своята годишна Световна конференция на разработчиците (WWDC). Това дългоочаквано събитие ще се проведе виртуално от 10 до 14 юни 2024 г., когато ИТ гигантът от Купертино ще разкрие пред разработчици от целия свят напредъка в софтуерните си проекти.

WWDC24 ще бъде напълно безплатна за всички разработчици. Онлайн форматът предполага по-глобално участие и възможност на разработчиците да участват активно в конференцията през цялата седмица, вкл. във видео сесии, взаимодействие с инженери и дизайнери на Apple и общуване с по-широка общност.

Докато основната конференция ще бъде виртуална, Apple планира на 10 юни и специално присъствено събитие в Apple Park. Пространството ще бъде ограничено, а разработчиците могат да кандидатстват за участие в събитието чрез уебсайта на компанията и приложението Apple Developer. Това ексклузивно събитие ще даде на присъстващите пряк достъп до основната реч, възможност за разговори с екипа на Apple и участие в уникални дейности.

Очаква се Apple да представи на WWDC24 нови версии на операционните си системи, вкл. задълбочена информация за подобренията в iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS и visionOS.

Но ангажиментът на Apple към успеха на разработчиците се простира и отвъд софтуерните актуализации. Конференцията ще осигури на разработчиците достъп до иновативни инструменти, рамки и функции за създаване на приложения и игри. За текущи актуализации и допълнителни подробности относно WWDC24 разработчиците могат да следят уебсайта на конференцията и приложението за разработчици на Apple.

Компанията подкрепя и бъдещите разработчици с инициативи като Swift Student Challenge. Победителите в тазгодишното предизвикателство ще бъдат обявени на 28 март и ще могат да се състезават за място на събитието в Apple Park. Компанията ще избере петдесет победители, които ще участват в ексклузивно тридневно изживяване в Купертино, където се намира централата на Apple.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини