Общинският съвет решава за учредяване право на строеж на гаражи за мотопеди

Изображение 1 от 4

    Общинският съвет на Хасково трябва да реши на предстоящото си заседание дали ще бъде учредено право на строеж за гаражи за мотопеди на територията на града. Предложението е внесено от кмета Станислав Дечев и касае места западно от бл. 46-42 в ж.к. „Орфей“.

    Става въпрос за три гаража с размери 13,52 кв.м., 15,12 кв.м. и 17,94 кв.м.

    Застрояването е предвидено с виза и комбинирана скица за проектиране, издадена в края на януари тази година от главния архитект на Община Хасково.

    Данъчните оценки на вещното право са на стойност 273,50 лв., 305,90 лв. и 363,00 лева. Сумите на база на експертна оценка от лицензиран оценител, според които пазарната стойност на правото на строеж са съответно 1 217 лева, 1 353 и 1 604 лева.

    Съобразно Наредбата за управление и разпореждане с общинска собственост на Общински съвет – Хасково, правo на строеж върху имот –частна общинска собственост се учредява след решение на Общинския съвет от кмета на общината чрез публичен търг или публично оповестен конкурс.

    Датите за провеждане на първоначалните и евентуални повторни публични търгове, сроковете за подаване на офертите, депозитите и таксите за участие, начина за обявяване и други допълнителни условия ще станат ясни със заповед на Кмета на Община Хасково, но едва след предстоящото решение на Общинския съвет.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини