Филмът "Батман: Част втора" с Робърт Патинсън ще излезе на екран една година по-късно

Актьорът Робърт Патинсън отлага завръщането си в Готам - продължението на филма "Батман" с негово участие ще излезе на екран една година по-късно, съобщават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

От студиото съобщават, че "Батман: Част втора" с Патинсън в главната роля ще тръгне по кината на 2 октомври 2026 г., вместо на първоначално обявената дата 3 октомври 2025 г. 

Режисурата на продължението отново е поверена на Мат Рийвс. На този етап остава неясно кой, освен Патинсън, ще се завърне за "Батман: Част втора". В първия филм участваха Зоуи Кравиц в ролята на Жената-котка, Анди Съркис като иконома на Батман Алфред Пениуърт, Колин Фарел като Пингвина и Джефри Райт като шефа на полицията в Готам Джеймс Гордън. Филмът "Батман" стана касов хит с приходи от 772 милиона долара в световния бокс-офис.

В допълнение към отлагането на "Батман: Част втора" студио "Уорнър Брос" разбърка и други заглавия в календара си. Филмът "Булката" на Маги Джиленхол с участието на Крисчън Бейл, Пенелопе Крус, Анет Бенинг и Питър Сарсгард ще заеме досегашното място на продължението на "Батман" на 3 октомври 2025 г. 

Мафиотската драма "Alto Knights" с участието на Робърт де Ниро в две различни роли ще излезе на екран на 21 март 2025 г., вместо на 15 ноември 2024 г. 

Студио "Уорнър Брос" помести в графика си и най-новия, все още неозаглавен филм на режисьора Пол Томас Андерсън, насрочвайки го  за 8 август 2025 г. За проекта се знае малко, въпреки че в него участват звезди от ранга на Леонардо ди Каприо, Шон Пен и Реджина Хол. Продукцията вече е в ход в Калифорния, където Андерсън снима почти всичките си филми. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини