Петър Панайотов: В "DIGITALHUB" ученето е приключение, а знанието е ключ към бъдещето

Изображение 1 от 5

    Петър Панайотов е на 32 години, с магистърска степен по компютърни системи и технологии. От 2014 година насам е управител на дружества в сферата на информационните технологии и дигиталния маркетинг. Вярва, че стремежът към самоусъвършенстване и придобиването на нови знания са ключови за личностното развитие. Съпругата му Йорданка Панайотова е филолог. Двамата заедно полагат усилия за създаването на образователен център, който да отговаря на съвременните образователни стандарти и нуждите от дигитални умения. Тяхната цел е да предложат качествено образование, което да обогати и вдъхнови следващите поколения.

    Теодора Кирякова: Можете ли да ни разкажете повече за ИТ Академия за Деца "DIGITALHUB"?

    Петър Панайотов: "DIGITALHUB" е иновативен образователен център, създаден с идеята да подготвим младите умове за предизвикателствата и възможностите, които ни предлага бъдещето. Нашата мисия е да трансформираме бъдещето на образованието, като предложим програма, специално създадена за деца на възраст от 6 до 15 години.

    Т.К.: Какви курсове предлагате в рамките на вашата програма?

    П.П.: Ние предлагаме разнообразие от курсове, които изграждат умения за бъдещето. От основите на програмирането и роботиката с платформи като Wonder Workshop, Code Monkey, Scratch, Blockly, Minecraft и Roblox до курсове по безопасност в интернет и киберсигурност.

    Т.К: Имате ли някакви иновативни допълнителни занимания?

    П.П: Предлагаме ателиета за генеративен AI, курсове за "Малки Хакери" с основи на киберсигурността, създаване на игри в Minecraft и Roblox, както и специализирани модули с LEGO® Education SPIKE™ Prime за създаване на уникални роботизирани модели.

    Т.К: С какво вашата програма се отличава от други подобни инициативи в областта на детското образование?

    П.П: Отличителната черта на "DIGITALHUB" е, че работим със световно признати и сертифицирани по стандартите на Education Alliance Finland учебни програми. Това гарантира, че предлаганото обучение е не само висококачествено, но и разработено в съответствие с най-новите образователни методики и практики. Освен това, за да задържим вниманието на децата и да направим учебния процес вълнуващ и ангажиращ, ние използваме множество актуални платформи. Нашата цел е да осигурим динамична и стимулираща среда, която поощрява децата да изследват, да се развиват и да прилагат наученото в реални ситуации.

    Т.К: Какво бихте искали да кажете на родителите, които обмислят да запишат своите деца в "DIGITALHUB"?

    П.П: В "DIGITALHUB" ученето е приключение, а знанието е ключ към бъдещето. Нашата академия е мястото, където вашето дете може да открие света на дигиталните технологии в безопасна и стимулираща среда.

    Платена публикация

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини