Станкушев за Нотариуса: Защо е бил бит? Може би е трябвало да каже нещо много важно, преди да бъде убит

Всичките тези институции, които съществуват без някакъв видим резултат от работата им, предстои да отговарят. Прекалено много сме им дали и по случая с Мартин Божанов, и по делото „Осемте джуджета“.

Трябва да започнат да разследват - свързани лица, клубове, коя е фирмата регистрирала клуба? Първата фирма е собственост на Божанов. Това заяви директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в предаването „На фокус с Лора Крумова“.


Според него трябва да се разпитат ръководители на специализирани звена. „Слушах Бойко Рашков, който каза, че 2021 г. само няколко седмици след като става министър, е приел и изслушал съдия Цариградска, Ивайла Бакалова и Антикорупционния фонд. Когато сглобява картината, за да не се получи „теч в системата“, пуска папката със събрана информация през деловодството на МВР и направо в ГДБОП. Но същия ден в една медия излиза информация какво се е говорило и какво се знае“, посочи директорът.

По думите му района, където беше убит Мартин Божанов-Нотариуса, е високо охраняван. „Това е един високо охраняван район. Мисля, че е имало заповед да бъде ликвидиран, за да не се разприказва. В момента, в който се е появил е бил хванат. Защо е бил бит е въпроса? Това е безсмислено. Може би е трябвало да каже, преди да бъде убит, нещо, което е много важно. Или да даде нещо“, предполага Станкушев.

 

Източник: frognews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини