Защо "Сексът и градът" отива в Netflix

"Сексът и градът" е не само един от най-успешните сериали на HBO, но и един от най-емблематичните за компанията.

Затова и идва като лека изненада новината, че всички шест сезона на спечелилата няколко награди Еми комедия отиват при един от най-големите конкуренти - Netflix.

Това ще се случи от месец април, но шестте сезона ще останат налични за стриймване и в HBO Max. Всъщност добавянето на "Сексът и градът" към каталога на Netflix не е толкова голяма изненада.

Още през лятото на миналата година бе обявена лицензионната сделка между Warner Bros. Discovery и Netflix, според която няколко оригинални сериала на HBO ще се стриймват и при конкурентите.

Тогава бе обявено, че "Несигурни", "Братя по оръжие", "Пасифик", "Два метра под земята" и "Играчи" отиват и при Netflix. Но не лека изненада, че като част от сделката се включва толкова популярен сериал.

Като цяло това е полезен ход за Warner Bros. Discovery, защото по-този начин продукциите им ще достигнат до още по-голяма аудитория, а и е финансово изгодно, пише The Hollywood Reporter. Воденият от Дейвид Заслав конгломерат търси различни начини да намали разходите си, като вече някои сериали като "Западен свят" бяха премахнати от стрийминг платформата.

Колкото до "Сексът и градът" - Netflix получава шестте сезона на сериала, но за момента не и двата филма и "Просто ей така". Изнендващото в случая е, че до сключването на сделката миналата година HBO избягваше да пуска лицензирани свои продукции към Netflix.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини