Как да бъдем уважавани и добре платени: Обама получи награда ''Еми'' за... творческа креативност

Барак Обама спечели втората си награда „Еми“ в неделя вечер на наградите „Еми“ за творческа креативност, предаде АП. Както OFFNews вече писа, Обама получи първата си награда за документалната поредица по Netflix „Нашите велики национални паркове“ през 2022 г.

Обама спечели новата си награда „Еми“ за най-добър разказвач за документалната си поредица по Netflix „Работата: Какво правим по цял ден“ (Working: What we do all day). Така бившият президент на САЩ повтори категорията, в която преди това е печелил приз за разказване в поредица на Нетфликс за националните паркове. Той има и две награди „Грами“ за озвучаването на аудиокнигите на двата си мемоара.

„Работата: Какво правим по цял ден“ е поредица от четири части, която дебютира през май в Netflix, пише CNN.

Поредицата от четири части „изследва начините, по които намираме смисъл в работата си и как нашите преживявания и борби ни свързват на човешко ниво“, според описанието на проекта в Netflix.

„Когато се уверим, че всеки чувства, че трудът му се уважава, че приносът на всеки е зачетен и че всеки получава достатъчно заплащане, за да участва истински в живота на нашите общности, ние укрепваме доверието помежду ни, което прави всичко в живота ни възможно“, каза Обама в изявление през април.

Вдъхновена от книгата на носителя на награда „Пулицър“ Студс Теркел от 1974 г. „Working“ - устна история, която изследва работните места и хората, които работят различни неща - поредицата има за цел да насърчи разбирането и признателността към работата, която хората извършват.

Поредицата е съвместна продукция на Concordia Studio и Higher Ground, която е основана от семейство Обама през 2018 г. Тяхната компания е продуцирала над 10 филмови и телевизионни заглавия, сред които спечелилият „Оскар“ през 2020 г. документален филм „Американска фабрика“, както и излезлият миналия месец „Да оставиш света зад гърба си“.

Барак Обама, който не присъства на церемонията в театър Пийкок в Лос Анджелис, победи колегите си Морган Фрийман, Анджела Басет, Махершала Али и Педро Паскал в категорията, която беше определено най-звездната на наградите за творческа креативност „Еми“. Тези награди предшестват основната церемония за „Еми“, която ще се проведе на 15 януари.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини