Nokia G22 – Екологичен смартфон с красив дизайн и достъпна цена

Nokia G22 е от тези модели, които в замяна на малко пари, предлагат на потребителите много повече, отколкото са очаквали.

С мисъл за екологията

В крак с последните екологични тенденции, които следва Nokia и G22 идва в кутия, която е направена от рециклирани материали и подлежи на 100% рециклиране последствие. По тази причина в нея са използвани минимално количество багрила и е с естествен картонен цвят. Разбира се присъстват синьото, което от край време свързваме с Nokia и зеленото, което е присъщо на продуктите с екологична мисия. Nokia са свели до минимум и използването на хартия за своите листовки. За това свидетелства вътрешното пространство на горния капак. В него е дадена полезна информация, заедно с QR код, който води до всичко, за което иначе ще са нужни цял куп хартиени книжки.

Както много други съвременни компании и HMD Global с мисъл за екологията са премахнали зарядните устройства от окомплектовката на Nokia G22. В кутията има единствено USB Type-C кабел, който можете да свържете към всяко друго зарядно с вход със същия стандарт. За съжаление това създава известни неудобства, защото повечето зарядни при по-старите модели смартфон бяха с USB Type-A вход в корпуса си. Но това не можем да наречем проблем, просто го отбелязваме.

За сметка на липсващото зарядно обаче, в кутията на Nokia G22, намираме прозрачен силиконов кейс, който предпазва корпуса на смартфона още с първоначалното му изваждане. Кейсът приляга плътно към смартфона и е удобен за държане в ръка. Поглеждайки от близо рамката около дисплея, забелязваме че силиконът стои милиметър над общата равнина. По този начин ако G22 падне по лице, повърхността върху която става това, няма да има допир до дисплея и той ще остане невредим. Освен това, върху дисплея заводски е поставен протектор. В кутията на смартфона има още игла за отваряне на SIM слота. Като тук ще отбележим, че Nokia G22 е Dual SIM 4G.

Дизайн и размери

Ако предварително не знаехме, че Nokia G22 е представител на бюджетния ценови клас, дизайнът му по никакъв начин не би издал това. Той определено изглежда ефектно и премиално. Целият е направен от поликарбон, като периферията е матирана, а гърбът гланциран до огледалност. По корпуса има и метален елемент – плочката около камерите върху гърба. Буроните по периферията са направени от същия материал, от който и самата периферия, дори са в един цвят. По този начин се създава усещане за едно моноблоково парче. Nokia G22 се предлага в две цветови разновидности – тестваната от нас “Lagoon Blue” и “Meteor Gray”. И двете са много ефектни и подходящи за всеки пол и възраст. По повърхността остават следи от пръстови отпечатъци, но за щастие се почистват лесно.

Размерите на Nokia G22 са стандартни за този клас смартфони, с 6.5” диагонал на дисплея. Рамката около дисплея не е прекалено голяма, но все пак се забелязва. Точните размери на смартфона са 165мм на 76.2мм. Дебелината на профила, в по-голямата част от корпуса е 8.5мм, при камерата е +2мм. Теглото на смартфона е 196гр.

Периферия и свързаност

Периферията и свързаността на Nokia G22 са доста богати, дори повече от тези на някои съвременни флагман смартфони. Например долната част на смартфона намираме 3.5мм аудио жак. Към него можете да свържете жично слушалки или по-стара автомобилна аудио система. Разбира се можете да го направите и безжично, посредством Bluetooth 5.0, което поддържа A2DP и LE. Също в долната периферна част се намират още Type-C портът за зареждане и пренос на данни, микрофон и високоговорител. Звукът от последния е сравнително силен и в същото време чист. За микрофона също можем да изкажем добри впечатления. Дори в шумна среда, при телефонни разговори, събеседникът ни ни чува добре. Ние също го чуваме добре, благодарение на говорител, скрит под тънка решетка в горната част на рамката над дисплея. Непосредствено над предната селфи камера. Бутонът за активиране и курсорът за регулиране силата на звука са изнесени в дясната периферна част.

Биометрични сензори

В повърхността на активационния бутон е вграден четец на пръстови отпечатъци. Тестът ни показва, че той реагира бързо и безпроблемно. С много по-добри реакции от Fingerprint сензорите, вградени в дисплеите на бюджетния клас смартфони. Nokia ви дават още една възможност за отключване на G22 посредством биометричните ви данни. Това става с помощта на софтуер за лицево разпознаване, при който партнира предната селфи камера. В лявата периферна част на смартфона е разположен единствено хибридният слот за 2 nano SIM и microSD карта памет. Nokia G22 разчита на двубандова Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. Смартфонът разполага с NFC чип, а навигационната му система се позиционира на сателитите GPS, GLONASS и GALILEO. Тестовете ни показват, че тя има достатъчно надежден тракинг, с минимално отклонение.

Nokia G22 цена в България

Тук обаче ще избързаме обаче да ви издадем нещо, което със сигурност ви интересува, щом разглеждате смартфона. И това е отговорът на въпроса “Колко струва Nokia G22 в България?”. Тук смартфонът се предлага във версия с 4GB RAM памет и 128GB сторидж (в световен мащаб има и модел с 64GB). В свободна продажба 4/128GB е с цена от около 300 лева.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини