Epic Drama представя ТВ адаптацията на КЛЕТНИЦИТЕ с Доминик Уест и Лили Колинс

Изображение 1 от 5

    Пригответе се да бъдете пометени от вечния шедьовър от 19-ти век на Виктор Юго „Клетниците“ със завладяващата адаптация на носителя на BAFTA Андрю Дейвис - премиера по Epic Drama за цяла Централна и Източна Европа на 21 декември и излъчване всяка вечер до Стефанов ден - от 22:00 часа.

    Забележителната драма в шест части разказва историята на Жан Валжан, бивш каторжник, който не може да избяга от сянката на миналото си, и безмилостното му преследване от смразяващия полицай Жавер. Сериалът е готов да завладее публиката с изкусен разказ, изключителни актьорски изпълнения и спиращи дъха европейски снимачни локации.

    „Клетниците“ се гордее със звезден актьорски състав, който придава дълбочина и автентичност на обичаните герои от романа на Виктор Юго:

    Доминик Уест (The Affair, The Hour) влиза в емблематичната роля на Жан Валжан, измъчван от миналото си човек.

    Дейвид Ойелово (Selma, Spooks) има за задача да изобрази непоклатимия инспектор Жавер, решен с цената на всичко да изправи Валжан пред правосъдието.

    Лили Колинс (Talkien, Emilly in Paris) представя силно изпълнение като Фантин, образ, който излъчва едновременно уязвимост и сила.

    В поддържащия актьорски състав има титани като носителката на Оскар (за The Favourite) Оливия Колман и Адил Актар (Victoia & Abdul) в ролите на госпожа и господин Тенардие, Джош О‘Конър (The Durrels) в ролята на Мариус, Ели Бамбър (The Serpent) като Козет и Ерин Келиман (Raised by Wolves) в образа на Епонин.

    След британската си премиера, „Клетниците“ вече пожъна похвалите на ТВ критика, която го приветства като „великолепен празник в края на годината“.

    Ето няколко цитата от медиите:

    The Guardian се възхищава: „Просто наелектризиращ… драмата на Андрю Дейвис с великолепно повествование.“

    Daily Telegraph провъзгласява: „Великолепно… пиршество в края на годината.“

    The Independent хвали изпълнението на Лили Колинс, отбелязвайки: „Лили Колинс изиграва трагедията на Фантин с грация и стомана.“

    Действието се развива в следреволюционна Франция, като проследява заплетения живот на няколко персонажа, които се опитват да се ориентират в суровата реалност на престъпления и социална несправедливост. В сърцето на историята е Жан Валжан (Доминик Уест), бивш каторжник, която се мъчи да изкупи вината си след годините затворничество.

    Животът на бившия затворник е брутално жесток и Валжан се среща с предразсъдъци на всяка стъпка. Преследван от миналото си, Валжан се среща с мъдрия епископ на Дине, което го кара да преосмисли собствения си морал и това какъв живот би искал да води.

    Пътят на Валжан се пресича с множество други герои, включително Фантин (Лили Колинс), отчаяна жена, принудена да проституира, за да издържа малката си дъщеря Козет; Жавер, безмилостен полицейски инспектор, решен да изправи пред правосъдието; и Мариус, млад студент, хванат във политическия водовъртеж на времето.

    Докато животите им се преплитат, героите са изправени пред премеждия и изпитания, които поставят на изпитание тяхната сила и издръжливост. През всички изпитания, те търсят любов, надежда и изкупление насред един свят, който често изглежда жесток и безмилостен.

    Един от очарователните елементи на продукцията са величествените Европейски локации, използвани за снимките. Живописните пейзажи на Белгия, Франция и град Брюксел служат за фон на тази визуално зашеметяваща адаптация. От оживените парижки улици до спокойната провинция, местата на снимките пренасят зрителя направо в сърцето на Франция от 19-и век.

    Пригответе се за чудесно пътешествие през времето и емоциите, като станете свидетели на изключително майсторство в разказването на истории, завладяващите актьорски изпълнения и зашеметяващата кинематография на тази продукция от шест части.

    „Клетниците“ е с премиера по Epic Drama в Централна и Източна Европа този празничен сезон - на 21 декември – и се излъчва всеки ден от 22:00 часа.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини