Съоснователят на "Епъл" Стив Возняк беше хоспитализиран заради инсулт в Мексико

Съоснователят на "Епъл" Стив Возняк беше хоспитализиран В Мексико, съобщи АФП, цитиран от БТА. Причината е инсулт. Возняк трябваше да участва в международен икономически форум в Мексико, обявиха американски и мексикански медии. 

Си Ен Ен съобщи, че 73-годишният Стив Возняк, който е трябвало да говори на Световния бизнес форум 2023, е постъпил в болница точно преди началото на участието си. Медията не дава детайли за състоянието на Возняк. Според сайта "Ти Ем Зи" той е споделил със съпругата си, че се чувства "странно". Сайтът съобщава, че много хора от екипа на Возняк са пристигнали от САЩ с частен самолет, за да видят какво е състоянието му и да вземат решение за по-нататъшно лечение. 

Според мексикански медии, сред които телевизионният канал "Телевиза" и ежедневникът "Ел Универсал", Стив Возняк е получил удар и се намира в частна болница в стабилно състояние.

Стив Возняк и Стив Джобс основават Apple Computer Inc. през 1976 г. Джобс почина през 2011 г.

Според мексиканския ежедневник "Ел Финансиеро" Возняк е щял да говори за съвместната си работа с Джобс и за рисковете, свързани с изкуствения интелект и криптовалутата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини