Бивша асистентка иска да осъди Робърт де Ниро за 12 милиона - твъдри, че не се отнасял добре с нея

Робърт де Ниро се яви като свидетел по дело, заведено срещу него от бившата му лична асистентка, която го обвинява, че е бил лош началник и я е тормозел. В хода на показанията си актьорът и носител на "Оскар" не успя да сдържи нервите си и избухна, предаде АП.

Де Ниро, който на моменти беше намръщен, се сдържаше да не избухне по време на дисекцията на отношенията му с бившата му служителка, преди накрая да изригне: "Всичко това са глупости!"

Двукратният носител на "Оскар", известен с изпълненията си в легендарни филми като "Кръстникът", "Шофьор на такси", "Ловецът на елени", и "Разяреният бик", чиято последна роля в "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе е като учебник по кино, беше първият свидетел по делото, заведено от бившата му асистентка Греъм Чейс Робинсън.

Робинсън, която е работила за Робърт де Ниро между 2008 и 2019 г., е получавала 300 000 долара годишно преди да се оттегли като негов вицепрезидент по производството и финансите, предаде БТА.

Жената, която е била натоварена в продължение на години с всичко - от украсяването на коледната елха на Де Ниро до отвеждането му в болница, след като пада по стълбите, го съди за 12 милиона долара обезщетение за причиняване на тежък емоционален стрес и накърняване на репутацията ѝ.

Робинсън казва, че актьорът е отказал да ѝ даде препоръка, за да си намери друга работа, когато тя е напуснала през 2019 г., след многократни сблъсъци с приятелката му.

Осемдесетгодишният Робърт Де Ниро даваше показания през по-голямата част от следобеда в понеделник, като се съгласи, че в даден момент е посочил Робинсън като лице за контакт при спешни случаи и е разчитал на нея да му помага с поздравителни картички за децата му.

Когато обаче адвокатът ѝ го попита дали я смята за съвестен служител, той се изсмя. "Не и след всичко, през което преминавам сега", каза актьорът.

Де Ниро на два пъти повиши тон по време на показанията си. Първият път, когато защитаваше взаимоотношенията на приятелката си с Робинсън, като каза: "Вземаме решения заедно".

Вторият път, когато адвокатът на бившата му служителка се опита да внуши, че през 2017 г. актьорът е притеснил клиентката му рано сутринта, за да го закара до болницата.

"Това беше онзи път, когато си счупих гръбнака, падайки по стълбите!", избухна разгневеният Робърт де Ниро. По думите му дори в този случай той не я повикал непосредствено след инцидента, който се е случил в ранните часове на нощта, а по-късно сутринта.

Актьорът настоя, че се е отнасял добре с Робинсън, дори след като си е купил къща с пет спални в Манхатън и ѝ е позволил да контролира част от приготовленията, за да може да се премести там с приятелката си Тифани Чен.

"Не е като да съм поискал от нея да отиде там и да търка и бърше подове. Така че всичко това са глупости", каза Робърн де Ниро.

Във встъпителните изявления, които предшестваха показанията на актьора, адвокат Андрю Макърди заяви, че клиентката му - Греъм Чейс Робинсън не е могла да си намери работа и се е страхувала да излиза от дома си, откакто е напуснала работата при Де Ниро.

Той каза също, че актьорът понякога ѝ е крещял и я е наричал с неприятни имена, което съответствало на сексистките му забележки по адрес на жените като цяло.

Макърди допълни, че проблемите между тях са възникнали, когато приятелката на актьора Тифани Чен е започнала да ревнува, че Де Ниро разчита на Робинсън за много задачи и че двамата общуват толкова добре.

Адвокатът каза още, че клиентката му никога не е имал романтични интереси към Де Ниро, каквито са били подозренията на приятелката му.

Адвокатът на холивудската звезда Ричард Шонщайн на свой ред каза, че Робърт де Ниро се е отнасял много добре с Робинсън, "но той винаги е смятал, че тя заслужава повече".

Той описа Де Ниро като "мил, разумен, щедър" и каза на съдебните заседатели, че ще разберат това, когато чуят показанията на други лица, наети от продуцентската компания на актьора "Canal Productions", която е завела ответен иск срещу Робинсън.

Шонщайн нарече Робинсън "надменна, унижаваща, контролираща, злоупотребяваща" и каза, че "тя винаги е играела ролята на жертва".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини