Израелската армия навлезе в ивицата Газа

Сухопътни сили на Израелските отбранителни сили (IDF) навлязоха в ивицата Газа през нощта на 27 октомври за рейд срещу радикалното палестинско движение Хамас. Това съобщи израелският вестник The Jerusalem Post (JP), позовавайки се на източници.

Пехотни части, бронирани машини и инженерни части на 36-та дивизия на IDF са били в Газа от няколко часа, действайки срещу Хамас и терористични цели, според публикацията. След нападението военни части трябва да се върнат в Израел.

Вчера, 26 октомври, говорителят на IDF Даниел Хагари каза, че израелските военни нападения в ивицата Газа подготвят следващия етап от военната операция. По думите му такива рейдове ще има и през следващите дни. Вчера беше съобщено за танкова атака в Газа.

Войната между Израел и Хамас продължава вече 20 дни. Президентът на САЩ Джо Байдън поиска израелският премиер Бенямин Нетаняху да отложи наземната операция в ивицата Газа. Преди ден Бенямин Нетаняху потвърди, че израелската армия се готви за сухопътна операция. Той обаче не разкри началната дата на операцията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини