Заместник-председателят на ЕК Вера Йоурова пристига в България

Заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за ценностите и прозрачността, Вера Йоурова ще бъде на посещение в България. Това съобщиха от Представителство на Европейската комисия в България. 

В София Йоурова ще проведе срещи със заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел, с министъра на правосъдието Атанас Славов, с председателя на Конституционния съд Павлина Панова, с председателя на Народното събрание Росен Желязков и членове на парламентарни комисии.

По време на визитата си заместник-председателят на ЕК ще участва в първата годишна среща на Балканския конституционен форум, която събира представители на конституционните юрисдикции на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Румъния, Република Северна Македония, Турция, Хърватия и Черна гора. 

За форума в София се очаква да пристигнат и Кун Ленартс, председател на Съда на Европейския съюз, Марко Бошняк, заместник-председател на Европейския съд по правата на човека, съобщиха миналата седмица от Конституционния съд. 

Вера Йоурова ще разговаря и с представители на гражданското общество,  медии и публични институции относно борбата с дезинформацията в Европейския съюз в рамките на инициативата „Българска коалиция срещу дезинформацията“.

В разговор с премиера Николай Денков вчера преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел, Вера Йоурова отбеляза, че България има пълна подкрепа от Европейската комисия за присъединяване към Шенген.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини