Двете служебни правителства освободили 13 211 служители в администрацията

Общо 13 211 служители от министерствата и подчинените им ведомства са освободени по време на служебните правителства в периода август 2022 г. - юни 2023 г. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. От там посочват, че данните са реални, предоставени от отделните министерства и са във връзка с разпространена в медии информация относно броя на освободените служители в администрацията, които определят като „медийни спекулации“.

От приложена справка става известно и какъв е броят за отделните министерства и структурите към тях: Министерски съвет – 145; Министерство на образованието – 1184; Министерство на финансите – 634; Министерство на здравеопазването – 30; Министерство на земеделието и храните – 1472; Министерство на регионалното развитие и благоустройството – 558; Министерство на правосъдието - 378; Министерство на културата – 39; Министерство на енергетиката – 725; Министерство на отбраната – 88; Министерство на външните работи – 68; Министерство на вътрешните работи – 1793; Министерство на околната среда и водите – 300; Министерство на транспорта и съобщенията – 4634; Министерство на младежта и спорта – 85; Министерство на иновациите и растежа – 189; Министерство на икономиката и индустрията – 246; Министерство на електронното управление – 142; Министерство на туризма – нула; Министерство на труда и социалната политика – 501.

От правителствената информационна служба посочват, че повече конкретна информация може да бъде дадена от съответните министерства. 

Към информацията от Министерския съвет е приложен и активен линк, на който са достъпни детайлни справки от отделните министерства. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини