"Хамас" държи над 100 заложници, заплашва да убива по един за всяка атака на Израел

Въоръженото крило на "Хамас" заяви, че ще започне да екзекутира по един израелски цивилен пленник в замяна на всяко ново израелско бомбардиране на палестински домове без предварително предупреждение, предаде Ройтерс.

Говорителят на въоръженото крило на „Хамас“ Абу Обайда каза, че ислямистите са действали в съответствие с ислямските разпоредби, така че израелските пленници да бъдат невредими.

Говорителят обвини Еврейската държава за засилените бомбардировки и убиване на цивилни в домовете им при въздушни удари, извършвани без предупреждение.

Израелският външен министър Ели Коен каза, че повече от 100 души са били пленени от „Хамас“ по време на смъртоносно трансгранично нахлуване през уикенда, предаде Ройтерс.

„В момента има повече от 700 души, които (са) убити, които (са) заклани. Повече от 100 души, които (бяха) пленени“, каза Коен, говорейки на английски чуждестранни журналисти.

Сутринта на 7 октомври палестинската ислямистка групировка "Хамас" предприе атака срещу Израел. Бойци нахлуха на територията на страната и извършиха масиран ракетен удар. Повече от 700 души бяха убити при атаки на "Хамас" в Израел. Ранени са 2400.

Сред убитите има и чужди граждани.

Израел официално обяви състояние на война за първи път от Войната от Йом Кипур през 1973 г. и отговори с въздушни удари срещу палестинския анклав, където загинаха 558 души и бяха ранени над 2800, по информация на здравното министерство там.

"Хамас" е в списъка с терористични организации на Израел, Европейския съюз и САЩ.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини