Училищните директори ще имат достъп до регистър на наркоразпространителите

Училищните директори ще получат достъп до електронен регистър на наркоразпространителите в България, за да могат да извършват проверки при съмнения. Възможностите за реализация на подобна идея бяха обсъдени по време на редовната среща на координационния механизъм за борба срещу вноса, производството и разпространението на наркотици, в която участва и премиерът Николай Денков, съобщи правителствената пресслужба.

Държавата ще насърчава родители, учители и ученици да подават сигнали, ако установят употреба или разпространение на наркотици в училище. Сигналите ще се подават анонимно, като допълнително ще бъде уточнено по какъв канал. Сред възможностите са Националната телефонна линия за деца - 116 111, създаването на специално мобилно приложение или на отделен имейл адрес.

Министерството на образованието и науката продължава да събира материали по темата за наркотиците - информационни брошури, клипове, филми, методически ръководства, програми за работа с ученици и др., които могат да бъдат в полза на учителите и родителите. Предстои материалите да бъдат включени в дигиталната образователна платформа "Дигитална раница", сочи съобщението. Образователното ведомство е готово и с проект за предотвратяване на употребата и разпространението на наркотици в училище.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини