Томов закопа ЦСКА с 12,4 млн. евро дългове

Президентът на ЦСКА Димитър Борисов беше възмутен от изявлението на Томов, според когото ЦСКА бил оставен на "Титан" в отлично финансово състояние.

"Изглежда, че Томов разчита на късата памет на хората. Когато влязохме в ЦСКА, той не беше плащал заплати шест месеца по-рано. Всичко беше продал, а клубът беше затънал в 12,4 млн. евро дългове", заяви босът на ЦСКА, цитиран от 7 дни спорт.

Борисов разкри и каква е причината Томов да напада "Титан".

"Работата е в това, че той разчиташе да вземе комисиона от 1,4 млн. евро за добро управление на клуба. Бяхме се разбрали, че наистина ще вземе тези пари, ако дълговете са до 10,7 млн. евро. Само че задълженията излязоха достаповече и по тази причина не му платихме. Дълговете бяха от всякакъв вид - към футболисти и треньори, за хвостохранилището на "Кремиковци", към Жеваго и кого ли още не. Самият Томов тогава беше на зор да намери нов собственик. Накрая удари последно десет, като купи четирима футболисти за 1,2 млн. евро от Ботев и Мездра. Това пак ние го плащахм", допълни шефът на "Титан".

На въпроса дали е имало политически настиск към "Титан" да купи ЦСКА, Борисов каза, че единственият натиск бил от страна на Томов.

"Висеше по цял ден в офиса ни, а веднъж дори ме беше причакал пред дома ми. Настояваше да купуваме по-бързо ЦСКА и той да си вземел парите. Впрочем видяхте докъде докара не само ЦСКА, но и "Кремиковци", каза Борисов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини