Убийството на Алексей Петров е възможно да се окаже политическо, смята Слави Трифонов

Убийството на Алексей Петров е много възможно да се окаже политическо и прокуратурата и МВР трябва веднага да започнат да разпитват всички участници в разговорите с Алексей Петров за съставянето на сегашното правителство. Това се казва в пост на страницата във Фейсбук на лидера на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че „Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той, като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни ли, колко избори бяха, поне за важната законодателна рамка да е факт“. „Аз винаги казвам истината. Така че срещи сме провеждали – с него, той с тях, обратно. За да може някакво дори крехко доверие да си имаме“, посочи лидерът на ГЕРБ. „От мен не, по време на разговорите - не. Ако е имало нещо друго, това не е към мен въпрос“, отговори Борисов на въпрос обещаван ли е на Алексей Петров пост в ДАНС.

Според Трифонов "публичната тайна е станала обществено ясна". Той пита като какъв Алексей Петров е участвал в съставянето на това правителство и не трябва ли сега журналистите "да разцепят от въпроси Кирил Петков, баща му, Бойко Борисов, Николай Денков и цялата им управляваща некоалиция". Трифонов коментира, че сред българската журналистика има двоен стандарт. Журналистите, политолозите и социолозите най-вероятно ще си траят, смята лидерът на ИТН.

По думите му „това правителство е голям срам“.

Вие много добре знаете, че бащата на Кирил Петков и Алексей Петров си бяха близки и не са го крили, и в тяхната група не са го крили. Това каза председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред журналисти в Народното събрание по повод думите на лидера на Бойко Борисов от по-рано днес за срещи с Алексей Петров при съставянето на правителството. „То е публична тайна“, коментира той. „Така че Бойко Борисов просто си каза истината“, посочи Тошко Йорданов. „Те с Алексей Петров се познават и се преследваха, и се арестуваха, ама Кирил Петков да не се прави на борец с мафията“, каза още той.

Във връзка със самосезирането на Софийската градска прокуратура след твърдения в медиите за нарушения при изграждането на „Турски поток“, Тошко Йорданов коментира: „Като цяло е хубаво, ама резултатът вероятно ще бъде „от умрял писмо“, както винаги“. „Ами прокуратурата какво направи, новата реформирана прокуратура- оказа се, че снимките на Бойко Борисов с пачките и кюлчетата са фалшификат, според тях, или са недоказано истински. При положение, че дори има видео, което съответната Мата Хари ходи и снима, и съвпадат едно към едно. Всички сме в този бизнес, знаем, че видеото по-трудно ще го нагласят, така че да е на снимките“, посочи той. „Целият този панаир, същото ще бъде и за „Турски поток“. „Турски поток“ бе направен от ГЕРБ, огромна корупционна схема. Прокуратурата със сигурност ще установи, че няма проблем“, допълни Йорданов. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини