Кой е Алексис Оханян – съпругът на Серина Уилямс?

Миналата седмица Серина Уилямс и съпругът й Алексис Оханян станаха родители за втори път, като побързаха да споделят щастливата новина с кратко видео на новородената си дъщеричка Адина Ривър Оханян, което тенис звездата публикува в профила си в Tik Tok. Гордият татко също не пропусна да покаже на почитателите си няколко кадъра на момиченцето си.

Ако за мнозина Алексис е повече популярен като съпруга на Серина Уилямс, то той съвсем не е непознато лице в света на технологиите. Известен като "Кметът на интернет", той вече има изградено име в мрежата и сериозен финансов гръб, постигнати много преди срещата и запознанството си с кралицата на корта.

Кой е Алексис Оханян? Той е технологичен предприемач и инвеститор, известен най-вече като един от съоснователите на платформата "Reddit". Роден е в Бруклин, Ню Йорк, но израства в Мериленд, като през 2005 г. завършва университета във Вирджиния.

Двамата със Серина се срещат през май 2015 г. в Рим, където случайно се засичат в ресторанта на хотела, в който и двамата са отседнали. Малко след запознанството си започват да излизат, като през декември 2016 г. обявяват, че са сгодени. Следващата година, през септември, се ражда дъщеричката им Олимпия, а два месеца по-късно двойката вдига бляскава сватба, като на събитието присъстват куп звезди, сред които Бионсе, Кели Роуланд, Ким Кардашиян и главният редактор на Vogue ана Уинтър.

Известно е, че Алексис често изразява публично любовта и подкрепата си към съпругата си чрез мили жестове. Така, през 2018 г. той отбеляза нейните спортни и майчински умения, като я изненада с четири билборда, разположени по магистралата в Калифорния.

Междувременно Оханян не се е отдръпнал и от технологичния свят и често излага възгледите си по отношения на достъпността на интернет и социалните проблеми. Определян като "Кметът на Интернет" от списание "Форбс", Алексис е творческият ум и предприемаческият дух зад редица от най-популярните уебсайтове в света.

Малко след като завършва колеж, Оханян съосновава "Reddit" със Стив Хъфман, създавайки уебсайт за дискусии и социални новини. Той моментално се превръща в хит, като според създателите към 2017 г. потребителите на сайта са над 540 милиона, което го прави четвъртият най-посещаван в Съединените щати и шестият най-посещаван в света.

През 2007 г. стартира "Breadpig", а през 2010 г. "Hipmunk". Също така е и съосновател на фирмата "Initialized Capital", чрез която подпомага с първоначален капитал стартирането на редица интернет фирми.

През юни 2020 г. Оханян подаде оставка от борда на директорите на "Reddit" и поиска да бъде заменен от тъмнокож кандидат, в отговор на полицейското убийство на Джордж Флойд.

Последното му начинание, "776", набра фонд от 176 милиона долара за инвестиране в криптовалута, който обаче намаля до едва 6 милиона долара, тъй като секторът претърпя рязък спад миналата година.

През август 2021 г. Оханян похарчи крипто валута на стойност 550 000 долара за седем NFT произведения на изкуството, които според него приличали на съпругата му. Той й подари едно от тях и носеше версия на изображението като карфица на Met Gala през 2021 г., рекламирайки този си ход в Twitter, за да повиши осведомеността и да привлече медийно отразяване.

Алексис беше много активен и в насърчаването на достъпността на интернет, обединявайки активисти да се противопоставят срещу Закона за защита на ИС и Закона за спиране на онлайн пиратството в Съединените щати, през 2010 и 2011 г.

Благодарение на своите инвестиции в криптовалута, множество бизнес начинания в капиталови компании и печалбите му от Reddit - Оханян в момента притежава състояние от над 150 милиона долара.

Източник: http://life.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини